Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Az újonc Palermo érkezik a San Siróba

A Milan vasárnap este a San Siróban fogadja az újonc Palermót a Serie A 10. fordulójában.


A Milan a bajnokságban a jobb gólkülönbségének köszönhetően a 4. helyen áll 16 ponttal, a mérleg 4 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség. 

A rúgott gólok száma 18, a kapott góloké 12. A piros-feketék az előző 5 bajnoki mérkőzésüket veretlenül hozták le, hisz a két győzelem (Hellas Verona-Milan 1-3, Milan-Chievo 2-0) mellett három döntetlent (Cagliari-Milan 1-1, Milan-Fiorentina 1-1, Cesena-Milan 1-1) szereztek. 

A csapat legeredményesebb játékosa Keisuke Honda 9 mérkőzésen 6 szerzett góllal, majd Jeremy Ménez következik 3 találattal. Sulley Muntari, Nigel De Jong és Giacomo Bonaventura 2 gólnál tart, míg Adil Rami és Fernando Torres 1 gólos.

A lombard klub a bajnokságban 4 mérkőzést játszott hazai pályán, a mérleg 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. Idegenben a mérleg 5 meccsen 2 győzelem és 3 döntetlen.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre. 

A keretben nem szerepel sérülés miatt Riccardo Montolivo és Giacomo Bonaventura neve, míg Philippe Mexés és Hachim Mastour kimaradt.

A MILAN KERETE: Abbiati, Agazzi, Diego López, Abate, Albertazzi, Alex, Armero, Bonera, De Sciglio, Rami, Zaccardo, Zapata, Essien, De Jong, Poli, Saponara, Van Ginkel, El Shaarawy, Honda, Ménez, Niang, Pazzini, Torres.

A Palermo a tabellán a 15. helyen áll 9 ponttal, a mérlegük 9 meccsen 2 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség, valamint 9 rúgott és 17 kapott gól. 

A Palermo az előző 5 bajnokijából kettőt megnyert (Palermo-Chievo 1-0, Palermo-Cesena 2-1) és hármat elveszített (Juventus-Palermo 2-0, Empoli-Palermo 3-0, Palermo-Lazio 0-4).

A Szicíliaiak házi góllövőlistáját Franco Vázquez vezeti 9 meccsen 3 lőtt góllal, majd Andrea Belotti és Paulo Dybala következik 2-2 találattal. Luca Rigoni és Giancarlo González 1 gólos.

A rózsaszín-feketék 5 bajnoki meccset játszottak hazai környezetben, a mérleg 2 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség. Idegenben 1 döntetlen és 3 vereség az állás.

Giuseppe Iachini, a Palermo 50 esztendős vezetőedzője kijelölte utazó keretét.

A PALERMO KERETE: Fulignati, Sorrentino, Ujkani,Andelkovic, Daprelà, Feddal, Gonzalez, Lazaar, Morganella, Munoz, Pisano, Terzi, Vitiello, Barreto, Bolzoni, Chochev, Della Rocca, Maresca, Ngoyi, Quaison, Vazquez, Belotti, Dybala, Joao Silva.

A két klub összesen 65 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 36 Milan és 16 Palermo siker, míg 13 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 104 gólt szerzett és 51-et kapott.

A Palermo legutóbb bajnoki mérkőzésen 2011-ben tudott nyerni a Milan ellen. Akkor Szicíliában 1-0-s hazai siker született. A San Siróban legutóbb 2009-ben nyert a Palermo.

Andrea Gervasoni lesz a mérkőzés játékvezetője. 


A 39 esztendős bíró 2006 decemberében debütált a Serie A-ban és azóta 117 mérkőzést vezetett. 

A Milan esetében 7 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség a mérleg Gervasoni tevékenykedése alatt, míg a Palermónál 4 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség az állás.

forrás: acmilan.hu