Recent comments

Friss Hírek

Firenzei sikerével döntős a Juventus

A Juventus 3–0-ra nyert a Fiorentina vendégeként az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján, így 4–2-es összesítéssel bejutott a döntőbe, ahol a Lazio vagy a Napoli lesz az ellenfele.


A Juventus a 2–1-es hazai veresége után eleve nehéz helyzetből várta a visszavágót, amelyen ráadásul izomsérülése miatt nem játszott Carlos Tévez.

Az argentin csatár távollétében Alessandro Matri volt Álvaro Morata ékpárja, aki először került be a kezdőcsapatba azóta, hogy a Fiorentinától visszatért a torinóiakhoz. Szintén kezdett a vendégeknél Claudio Marchisio, akiről nemrég még az a hír járta, hogy fél évig harcképtelen lesz.

A párharc első mérkőzésén duplázó Mohamed Salah már az 5. percben betalált, ám előtte ellökte Stefano Sturarót, így a játékvezető érvénytelenítette a gólt.

A 21. percben Matri használta ki, hogy a tizenhatoson belül elé pattant a labda, és közelről megszerezte a vezetést a Juventusnak. 0–1

A 37. percben újabb szabálytalan góllal jelentkeztek a hazaiak, Gonzalo Rodríguez néhány centis lesről csúsztatott Marco Storari kapujába.

Az első félidő hajrájában Morata lapos lövését Neto nagy bravúrral még védte, a kipattanóra azonban Roberto Pereyra jó ütemben érkezett, és az üres kapuba passzolt – csakúgy, mint a hétvégén az Empoli ellen. 0–2

A második játékrésznek így már több mint kedvező helyzetből vághatott neki a Juventus, az 59. percben pedig Leonardo Bonucci gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást, miután egy szöglet után kapásból megszerezte a harmadik vendéggólt. 0–3

A hátralévő időben a Fiorentina elkeseredetten támadott, de még a szépítés sem sikerült a liláknak. 


A Juventus jutott be tehát elsőként a római fináléba, amelyen nem szerepelhet Marchisio (miután sárga lapot kapott egy kakaskodás után), valamint Morata, aki a hajrában teljesen feleslegesen hátulról felvágta Diamantit, ezért kiállították.

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Fiorentina–Juventus 0–3
(Matri 21., Pereyra 44., Bonucci 59.)


Továbbjutott: a Juventus, 4–2-es összesítéssel.


forrás: NSO