Recent comments

Friss Hírek

ALLEGRI: Jó eredménnyel kell hazatérnünk

Massimiliano Allegri véleménye szerint csapatának különösen óvatosnak kell lennie a ma esti mérkőzésen, az egyik legnagyobb történelmi rivális jó formában várja az olasz bajnokot.


A „violák” az előző két fordulóban idegenben győzték le a Cagliari és a Verona csapatát is, így mindössze három ponttal maradnak el az európai kupaszereplést jelentő helyektől. 

Allegri azonban bízik a csapatban, véleménye szerint a Juventus képes lesz visszavágni a tavalyi itt elszenvedett emlékezetes 4-2-es vereségért.

„Egy jó formában lévő csapattal találkozunk, mely az előző két mérkőzését idegenben is meg tudta nyerni. Emellett történelmi riválisnak is számítanak, fontos, hogy koncentráltak tudjunk maradni. Négyet rúgtak Cagliariban és bár sosem egyszerű Firenzében játszanunk, jó eredménnyel kell hazatérnünk. Mi is jó formában vagyunk lélektani szempontból, nagy elszántsággal fogunk küzdeni egy jó focit játszó csapat ellen.”

Bár egyre több a sérült a Juventus háza táján, jó hír a csapat számára, hogy Angelo Ogbonna ismét bevethető állapotban van, így kicsit javultak Allegri opciói Asamoah és Romulo kiesése után.

„Ogbonna ismét bevethető és fontos alternatívát jelenthet számunkra a védősorban. Evra jó formában van, de játékra van szüksége. Ott van még mellettük az elmúlt időszakban jó formában lévő Padoin, valamint a fiatal Mattiello is. Barzagli felépülése tovább zajlik, Cáceres pedig várhatóan a Sampdoria, vagy a Cagliari ellen térhet vissza.”

A Juventus mögött továbbra is három pontnyi távolságra van a Roma, melynek kimondott célja az idei bajnoki cím begyűjtése.

„A Roma szerint megnyerhetik a bajnokságot? Nem is lenne normális, ha nem mondanák ezt. Már tavaly is jó szezont futottak, ahogy a Juventus is, kötelességük idén megnyerni a bajnokságot. Három pontos előnyünk van és reméljük ezt meg is tudjuk őrizni. Ehhez győznünk kell ezen a mérkőzésen, mivel foggal-körömmel fogunk küzdeni a Romával egészen a szezon végéig.”

A csapat bár meggyőző teljesítményt nyújtott az előző fordulókban, Allegri szerint van még potenciál a Juventusban a további fejlődéshez.

„Tudunk még javítani a játékunkon, úgy gondom, hogy megvannak hozzá a játékosaink. Eddig kevés gólt kaptunk és alig engedtük az ellenfeleinket a kapunkhoz, de technikai szinten van még mit fejlődnünk.”

A Juventus a jövő héten döntő mérkőzést játszik majd az Atletico Madriddal a BL csoportkörének utolsó fordulójában, ahol a Juventus 1 ponttal már biztosan továbbjut a legjobb 16 közé.

„A BL-ben továbbra is a legjobb 16 közé jutás a fő célunk és hogy megerősítsük a pozíciónkat a legjobb 8 között. Nehéz végigmenetelni a BL-ben, furcsa sorozat ez. Emlékszem, mikor a Chelsea azért veszítette el a döntőt, mert Terry elcsúszott a tizenegyese előtt, valamint emlékszem arra is, mikor 118 percet töltöttek a saját tizenhatosuknál, mégis meg tudták nyerni a sorozatot.”

forrás: Juventusfc.hu