Recent comments

Friss Hírek

U21-es EB: Bivalyerős csoportban az Azzurrini

Tegnap délután megtartották a jövő nyári U21-es Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását Prágában. 



A csehországi kontinensviadalra minden idők legjobb cseh labdarúgója, az olaszokat is jól ismerő Pavel Nedved húzta ki a neveket.


A lebonyolítás pofonegyszerű: a 8 fős mezőnyt két négyes csoportra osztották, ahonnan a szokott körmérkőzések után az első két helyezett jut be az elődöntőbe – egyben ez a 4 válogatott jogot szerez magának a 2016-os, riói Olimpián való indulásra.

Luigi Di Biagio, az U21-es csapat szövetségi kapitánya nem lehet túlzottan elégedett a sorsolást követően. 

A tréner a húzást megelőzően azt nyilatkozta, hogy a cseheket, a svédeket és a dánokat szeretné ellenfélnek, de a hármasból csak egy jött össze. Olaszország végül egy bivalyerős kvartettbe került Anglia, Portugália és Svédország fiataljaival együtt, ahonnan bizony a továbbjutás is kőkemény menetnek ígérkezik.

Az A jelű kvartettben a házigazda Csehország ellenfelei Németország, Dánia és Szerbia lesznek, sokadik ránézésre is minimum egyenlőtlennek tűnik a két csoport erőssége.

A tornáról egyébként olyan sztárcsapatok hiányoznak majd nagy meglepetésre, mint a címvédő Spanyolország (őket Szerbia ejtette ki), Franciaország (Svédország ellen véreztek el), és Hollandia (Portugália állította meg őket). 

A megmérettetésre 2015. június 17-e és június 30-a között fog sor kerülni három cseh városban: Prága, Olomouc és Uherské Hradiště (Magyarhradis) lesznek a házigazdák. Olaszország június 18-án a svédek ellen kezdi majd meg szereplését, 21-én a portugálokkal folytatja a tornát, és végül 24-én egy jó eséllyel döntő jelentőségű találkozót vív meg Anglia ellen.

Az U21-es Eb-k történetének legeredményesebb csapata éppen Olaszország, kedvenceink 5-ször nyerték már meg a rangos tornát (legutóbb 2004-ben, soraikban De Rossival, Barzaglival és Gilardinóval), és kétszer lettek ezüstérmesek (legutóbb tavaly, a spanyolok ellen elvesztett fináléban).

A csoport

Csehország, Németország,Dánia,Szerbia

B csoport

Anglia,Olaszország,Portugália,Svédország

forrás: azzurri.co.hu