Recent comments

Friss Hírek

JUVENTUS: Pogbát jutalmazták a Castagna d'Oro díjjal

A sorsdöntő Bajnokok Ligája győzelmet követően, a győztes találatot szerző Paul Pogba rangos elismerésben részesült, hiszen az egyik legtekintélyesebb szurkolói szervezet, a Juventus Club Mottarone által alapított 'Castagna d'Oro' díj a harmincadik alkalommal került átadásra, s az idei kitüntetett az öreg Hölgy ifjú francia középpályása volt.


Ezzel Pogba olyan francia világklasszisok nyomdokaiba lépett, mint a legelső díjat elnyerő Michel Platini, vagy a klub történetének legeredményesebb külföldi góllövője, David Trezeguet.

"Pogba fiatal játékos, aki fejlődik minden egyes mérkőzéssel. Még rá kell lelnie a folyamatosságra, de olyan vele született minőséggel rendelkezik, amely a világ legizgalmasabb játékosai közé emeli." - nyilatkozta a díjátadó alkalmával Pogbáról a klub sportigazgatója, Beppe Marotta.

"Úgy gondolom, hogy csatlakozhat azokhoz a honfitársaihoz, akik történelmet írtak a Juventusszal. Ha az eddig nyújtott teljesítményét, valamint a klubnál és a válogatottnál mutatott játékát vesszük alapul, úgy gondolom, hogy az elődeihez hasonló, dicsőséges pályafutás áll előtte."

Marottát megkérdezték a győztes Bajnokok Ligája mérkőzésről is, s a szakember ugyan némi csalódottságnak adott hangot az utolsó pillanatokban kimaradt büntető miatt, mégis elégedetten értékelt.

"A hab lemaradt a tortáról, azonban nem feledkezhetünk meg a játékosaink félelmetes teljesítményéről, az edző hatalmas koncentrációjáról, s mindenek előtt a szurkolók támogatásáról, hiszen valóban a tizenkettedik embert jelentették a pályán."

Természetesen szóhoz jutott a díjazott is, s Pogba szerényen és a kedd esti győzelem örömének hatása alatt nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

"Elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakulnak, s továbbra is hasonló teljesítményt kell nyújtanom. A Juventus csapatának tagjaként, nem pedig top játékosként tekintek magamra, s boldog vagyok itt. Meghosszabbítottam a szerződésemet, s szeretem azt, amikor játszom, s magamra húzhatom a Juventus mezét." - nyilatkozta a kitüntetett.

A csapat új felállásban, 3:2-es győzelmet aratott az Olimpiakosz Pireusz elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, s Pogba elárulta, hogy az új mester, Massimiliano Allegri csapatában és taktikai szisztémájában is kiválóan érzi magát.

"Jól érzem magam, bárhol is vetnek be, s mindig jól érzem magam, ha játszom. Ami engem illet, az új játékrendszer nem változtatott semmit sem. Jól játszottunk és mindannyian örülünk a győzelemnek."

"Boldog vagyok, hogy a dolgok kedden így alakultak, mivel nem hibázhattunk. A csapat látványos módon adott választ. Olyan nagy volt a tét, s mi játékosok ilyen estékről álmodozunk. Mindenkinek megmarad majd az emlékezetében, mivel igazán csodálatos volt."

forrás: juventuz.blog.hu