Recent comments

Friss Hírek

MARCHISIO: Csak az eredmények hiányoznak

Claudio Marchisio legutóbbi nyilatkozatában védte a Juventus európai eredményeit, arról beszélve, hogy a csapatnak mindössze abban kell fejlődnie, hogy hatékonyabban elérje azokat az eredményeket, amit az Öreg Hölgy játéka megérdemel.

 
A Juventus sorsdöntő mérkőzésnek néz elébe kedd este Torinóban, miután a legutóbbi két mérkőzésén kikapott az Öreg Hölgy az Atlético Madrid és az Olimpiakosz ellen.

A számos poszton bevethető középpályás véleménye szerint a Juventus rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyekkel kiharcolhatja a továbbjutást.

„Minden a mai mérkőzésen múlik.” - nyilatkozta Claudio Marchisio a meccs előtti sajtótájékoztatón.

„A szezon egyik sorsdöntő mérkőzése elé nézünk, és olyan ellenféllel találjuk szembe magunkat, amelyet nem egyszerű legyőzni.

Legyőztek minket az otthonukban, ahogy tette az Atlético Madrid is, azonban ma este a Juventus Stadiumban a szurkolóink óriási lökést fognak adni, hogy folytassuk a menetelésünk.

Európában a második legjobb védősorral rendelkezünk, és ha figyelembe vesszük, milyen kevés játékosunk vethető be hátul, az összes mérkőzésen ugyanazok játszanak, és mindeközben nagyszerű munkát végeznek.

Azonban nem csupán a védők érdemelnek dicséretet, mivel az egész csapat nagyon jól dolgozott.

Nézzék csak a madridi mérkőzést, ahol az olasz sajtóval ellentétben, akik azonnal arról beszéltek, mennyire küszködünk Európában, például a spanyol sajtó elismeréssel beszélt a Juventusról azért, ahogy játszottunk.

Már jó ideje nem sikerült egy olasz csapatnak se Spanyolországban kilencven percen át versenyképesnek maradni, még a Real Madrid elleni mérkőzésen is számos gondot okoztunk az ellenfélnek, azonban az eredmény nem az volt, amit szerettünk volna.

Talán ebben kell fejlődnünk. Ahogy Massimiliano Allegri mondta a Genoa elleni mérkőzést követően, vannak olyan meccsek, amiket nem lehet megnyerni, azonban ilyenkor legalább a döntetlent meg kell őrizni.

A Bajnokok Ligájában ez tényleg óriási különbséget jelenthet, ha valaki a továbbjutást célozza meg.

Az olasz válogatott arról is beszélt, mi indokolhatja az Öreg Hölgy látszólagos kínlódását a nemzetközi versenyben.

„Nem csupán a Juventus találja magát szembe más fajta helyzettel Európában, hanem az összes olasz csapat számára is, a teljes olasz futball.

Láthattuk az utóbbi években, hogy az olasz nagycsapatok számára Európában a legnagyobb gond, hogy olyan csapatokkal kerülnek szembe, amelyek jobban fel vannak készülve az összecsapásra, a labdával való játékra és magára a futballra.

Olaszországban tízből kilencszer olyan csapatokkal találjuk szembe magunkat, akik megváltoztatják játékstílusukat, és tábort vernek saját térfelükön, tíz emberrel védekezve a labda mögött.

Egyértelműen ez volt a legnagyobb különbség, azonban az utóbbi években… az első évben túljutottunk a csoporton, és nagyon fontos célt értünk el.

Igaz, hogy tavaly kiestünk a csoportküzdelmek során, azonban a csapat továbbjutott az Európa Ligába, ahol elődöntőbe jutásunk is nagyon fontos eredmény volt. Látható a növekedési folyamat.

Most ezzel a kihívással nézünk szembe az Olimpiakosz ellen, és készen állunk a szezon első sorsdöntő mérkőzésére. - próbálta határozott és magabiztos hangnemben zárni a nyilatkozatát a torinói herceg.

forrás: juventuz.blog.hu