Recent comments

Friss Hírek

Hetet vágtak a „zebrák” , a Lazio kikapott az Empolitól

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 11. fordulójában a listavezető Juventus hazai pályán 7–0-ra kiütötte a Parmát. 


Ha Juventus otthon lép pályára, sok jóra nem számíthatnak az ellenfelek. A „zebrák" elképesztő sorozatot tudhatnak magukénak, a találkozó előtt zsinórban huszonhárom bajnokit nyertek meg a Juventus Stadionban.

A tabella utolsó előtti helyén szerénykedő Parma sem bizakodhatott, a sárga-kékek (most zöld-fehérek) ráadásul az Inter elleni meglepő siker előtt sorozatban hat vereséget szenvedtek a Serie A-ban.

Most sem kezdett jól Roberto Donadoni együttese, jöttek a kisebb-nagyobb helyzetek, majd a 24. percben a gól is: Pogba bombázott 24 méterről, a francia löketét még ki tudta ütni Mirante, a kipattanóra érkező Fernando Llorente közeli emelésére azonban az olasz kapusnak sem volt válasza (1–0).

Az Arturo Vidalt eltiltás miatt nélkülöző hazaiak már az első félidőben el akarták dönteni a meccset, jött is hamar a második gól: Stephan Lichtsteiner gondolt egy merészet, majd megtolta a labdát, és jobbal, 25 méterről védhetetlenül a bal felsőbe tekert (2–0).

Még az első félidőben sikerült a harmadikat is berámolni: Lichtsteiner nézett fel, és emelt át a tizenhatos bal sarkához, ott Fernando Llorente érkezett, és kapásból a jobb alsóba belsőzött (3–0).

A fordulás után sem állt le a Juve, és Carlos Tévez is felkerült az eredményjelzőre: az argentin a teljes védelmet átcselezte, majd miután Felipét is megkerülte, az alsó sarokba gurított a kővé dermedt Mirante mellett (4–0).

Tévez pár perccel később a második gólját is megszerezte: Pogba sokadik távoli lökete után Mirante a Juve-csatár elé ütötte a labdát, aki köszönte szépen, a lepattanót kapásból a kapuba pöckölte (5–0).

A kegyelemdöfést a csereként beállt Álvaro Morata adta meg a pármaiaknak: Coman indítását tökéletesen vette át a Real Madridtól szerződtetett csatár, majd elpasszolta a labdát a kifutó Mirante mellett (6–0), a végén pedig Lichtsteiner passzából, kapásból is betalált a spanyol (7–0), így beállítva a végeredményt. 

A Juventus 1983 óta nem nyert ekkora különbséggel, akkor az Ascolit verték meg a „zebrák”. A Juve ezzel a sikerrel hat pontra növelte az előnyét az este játszó AS Roma előtt, és besöpörte sorozatban a 24. hazai győzelmét a Serie A-ban. A Parma visszacsúszott a tabella utolsó helyére.

Juventus–Parma 7–0 (Llorente 23., 36., Lichtsteiner 29., Tévez 50., 58., Morata 76., 88.)  


A Bajnokok Ligája-indulásra pályázó Lazio a kiesés elől menekülő, négy bajnoki óta nyeretlen Empoli otthonában 2–1-es vereséget szenvedett, így nem tudta megelőzni a szombaton ikszelő Sampdoriát. 

Empoli–Lazio 2–1 (Barba 52., Maccarone 55., ill. Djordjevics 66.)


A forduló előtt utolsó helyen álló Chievo roppant fontos három pontra tett szert a szintén kiesés ellen küzdő Cesena elleni mérkőzésen. 

A veronaiak a szünetben beállt Sergio Pellissier góljával előnybe kerültek, a Cesena viszont egyenlített a 88. percben. Pellissier viszont a 90. percben ismét eredményes volt. 

Chievo–Cesena 2–1 (Pellissier 48., 90., ill. Djuric 88.)


Az Udinese korán vezetést szerzett a Palermo otthonában, de a félidő vége előtt egyenlíteni tudtak a hazaiak, akik akár a győzelmet is megszerezhették volna, de Vázquez kihagyta a büntetőt, így maradt a pontosztozkodás.

Palermo–Udinese 1–1 (Dybala 42. – 11-esből, ill. Thereau 5.)

forrás: NSO