Recent comments

Friss Hírek

Könnyed római 3-0, kevés volt az Icardi-dupla az Internek

Az olasz labdarúgó-bajnokságban két mérkőzés maradt vasárnap estére: az Internazionale hátrányból fordítva, a meccset emberhátrányban befejezve végül ikszelt a hajrában egyenlítő Hellas Verona ellen, míg az AS Roma 3–0-ra intézte el a Torinót.



A Roma a listavezető városi riválisa, a Torino ellen tervezte begyűjteni a három pontot, és mindez sikerült is, méghozzá kifejezetten könnyedén. 

Francesco Totti passza után Vaszilisz Toroszidisz már a 8. percben megszerezte a vezetést a „farkasok” ellen, majd Seydou Kéita a 27. percben egy jól eltalált lövéssel megduplázta az előnyt.

A mérkőzést az 58. percben Adem Ljajics szép gólja döntötte el, és a hajrában a Roma még fölényesebbé is tehette volna a különbséget, ám Gervinho találatát les miatt érvénytelenítették.

A rómaiak számára jó hír, hogy a meccs hajrájában – nyolc hónap kihagyás után – visszatérhetett a pályára Kevin Strootman.

Roma–Torino 3–0 (Toroszidisz 8., S. Kéita 27., Ljajics 58.)


Az Inter–Verona meccs érdekfeszítőbben alakult. 

Azon a mérkőzésen is született egy gyors gól, miután Luca Toni már a 10. percben betalált egy ellentámadás végén. Néhány perccel később jött az egyenlítés, Rodrigo Palacio előkészítése után Mauro Icardi vette be Rafael kapuját. 

A milánóiak az első fél óra után 78 százalékban birtokolták a labdát, hiába jöttek azonban a helyzetek is, a vezetést ekkor még nem, csak a második félidő elején tudta átvenni Walter Mazzarri együttese.

A gólszerző ismét Icardi volt, aki kíméletlenül kihasználta a veronai védők hibáját. Ezzel azonban egyáltalán nem került milánói mederbe a meccs, hiszen az 51. percben tizenegyeshez és emberelőnyhöz jutott a Hellas, ám Gary Medel kiállítása után Samir Handanovic kivédte Toni büntetőjét.

A szlovén kapusnak ez volt a harmadik tizenegyesvédése a bajnokságban!

Megváltozott a játék képe, a nagy esőzés közepette Lazarosz Hrisztodulopulosz a kapufát találta el, így maradt az előny az Internél.

Egészen a 89. percig, amikor a csereként beállt Nicolas López a neki a labdát sarkazással lekészítő Javier Saviola okos lekészítése után a bal alsóba zúdította. 

A Hellas Verona újra – immár ötödször a bajnokságban – pontot szerzett hátrányból, ezúttal egy pont jutott neki Milánóban.

Internazionale–Hellas Verona 2–2 (Icardi 18., 48., ill. Toni 10., N. López 89.)

forrás: NSO