Recent comments

Friss Hírek

GARCIA: Tudjuk, hogy kemény lesz

Nehéz mérkőzésre számít Rudi Garcia a Napoli ellen a szombat délutáni bajnokin.



A francia tréner tisztában van a Napoli erejével és szerinte a szezon egyik legnehezebb meccse vár a Romára a bajnokságban.

"Ez mindig egy nagyon nehéz idegenbeli meccs. A Napoli nagyon jó csapat és otthon ez még jobban megmutatkozik. Nagyon óvatosak leszünk kint a pályán. Tudjuk, hogy kemény lesz, de ettől függetlenül a hozzáállásunk nem változik, azért megyünk oda, hogy jól játsszunk, de a legfontosabb, hogy jó eredményt érjünk el."- nyilatkozta Rudi Garcia.

"Ezek a meccsek megjósolhatatlanok, tudjuk, hogy nagyon technikás csapatról van szó, különösen a csatársorban vannak nagyon jó játékosaik, viszont a védelmük sebezhető. Emellett ott van a fizikai tényező is, hiszen amikor két olyan csapat találkozik, melyek minden 3. nap meccset játszanak, akkor mindig fontos szerepet kap a fizikai erőnlét. Mindössze 3 nap telt el az előző meccs óta és egyelőre nem tudjuk, hogy ki lesz jobb állapotban, pedig most mindenkinek teljesen egészségesnek és fittnek kell lennie, különben meg fognak büntetni minket."

A Roma a Juventus botladozásának köszönhetően felzárkózott a torinói csapatra, viszont Garcia a Juventus eredményeivel nem foglalkozik, nem érdekli.

"Meg van a torinói kollégái száma, hát hívják fel őket és kérdezzék meg."- válaszolta Garcia a Juvéval kapcsolatos kérdésre.

"Engen nem érdekel, engem a saját csapatom foglalkoztat. Én csak a munkámat végzem a lehető legjobb módon. Szakmai kapcsolatom van Allegrivel, de ezen kívül semmi egyéb. A többi nem az én problémám."

"Jelenleg a szezon negyedénél vagyunk és már láthatjuk a bajnokság erőviszonyait, viszont még nagyon messze a vége. A tabella a jelenlegi helyzetet mutatja, nem pedig azt, hogy ki nyeri a bajnokságot. Az idei szezon más, mint a tavalyi, vannak még erős csapatok, de szerintem mindenki fog pontokat veszíteni."

Miután Manolasz kisebb sérüléssel bajlódik, nem kizárt, hogy De Rossi fog a védelemben szerepet kapni.

"Volt egy edzés péntek délután és remélem, hogy Manolasz fog tudni játszani. Persze ha nem, akkor sem fogunk tizen pályára lépni. Remélem, hogy felépülnek a sérültek, mert nehéz meccsek várnak ránk. Majd ezt követően fogjuk tudni kielemezni ezt a sorozatot. Most csak a Napoli elleni meccsre összpontosítunk és reméljük, hogy nem lesz több problémánk a védelemben. Mindentől függetlenül megpróbálunk minél több ponttal hazatérni."

A szerdai meccs után Destro Garciára panaszkodott, aki nem ad neki elegendő játéklehetőséget és emiatt nem érzi jól magát.

"Ezzel kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy ami az öltözőben elhangzik, annak ott kellene maradnia. Az edző minden játékossal számol, mindenkire gondol. Voltam én is játékos, a játékos pedig csak magával foglalkozik. Számomra Destro semmivel nem másabb, mint a többiek. Nagyon sok dolgot kell figyelembe venni, nem csak a játékos személyiségét. Sok minden múlik az ellenfélen is és hogy miként akarunk felállni az adott meccsen és én ezek alapján választom ki a kezdőt."

A Napoli elleni keret: Calabresi, Cholevas, Cole, De Rossi, De Sanctis, Destro, Emanuelson, Florenzi, Gervinho, Iturbe, Keita, Ljajic, Lobont, Manolas, Nainggolan, Paredes, Pjanic, Sanabria, Skorupski, Somma, Torosidis, Totti, Yanga-Mbiwa, Ucan 


forrás: asroma.hu