Recent comments

Friss Hírek

BL: A Bayern Müchenben is megverte a Romát és továbbjutott

A labdarúgó Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Bayern München hazai pályán is legyőzte a Romát, most „csak” 2–0-ra.


A Bayern München azzal a lelki teherrel fogadta az AS Romát, hogy idegenbeli 7–1-es sikere miatt mindenki parádét vár tőle, miközben az olaszok azzal a lelki teherrel utaztak Münchenbe, hogy odahaza 7–1-re kikaptak a bajoroktól... Ráadásul a továbbjutásért is játszottak a németek, amelyhez már egy döntetlen is elég volt. 

Némi meglepetésre nem született gól az első fél órában, de ehhez az kellett, hogy Juan Bernat és Radja Nainggolan is agyonvariálja a maga ziccerét, a védők meg szinte minden lövést blokkoljanak még az ötös előtt. Mi tagadás, már ekkor látszott, hogy nem ez a találkozó lesz a hét műtárgya, de egy gól azért jutott a szünet előttre: David Alaba passza után Franck Ribéry büntette a szundikáló védőket. 1–0!


A pihenőt követően kiderült, hogy amikor AS Roma elnöke, James Pallotta azt találta mondani, hogy a Barcelonát és a Bayern Münchent az ókori Colosseum romjai között felállított ideiglenes futballpályán látnák vendégül, akkor nem is a romos épület miatt kellett volna aggódni, hiszen a jó öreg stadion fénykorát éli az AS védelméhez képest: idő kérdése volt csak, mikor rúg újabb gólt a München.

Nos, Mario Götze egy leperdült lövéssel a 64. percben tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést (2–0), amelyen kihagyott még pár helyzetet a München, néhány hazai bomba elsistergett a vendégek kapuja mellett, majd Manuel Neuer is bemutatott két bravúrt – egy igen sima mérkőzésen nyert ismét az AS Roma ellen a Bayern, és ezzel már tovább is jutott csoportjából.

Díszlépésben.

Szegény Rudi Garcia meg csapataival már 16 gólt kapott a Münchentől – négy mérkőzésen...

E-CSOPORT
Bayern München (német)–AS Roma (olasz) 2–0 (Ribéry 38., Götze 64.)


forrás: NSO