Recent comments

Friss Hírek

ROMA: A Colosseumban a Barca vagy a Bayern ellen?

Merész ötlettel állt elő az AS Roma eddig sem visszafogott nyilatkozatairól ismert elnöke. 


James Pallotta azt találta mondani, hogy a Barcelonát és a Bayern Münchent az ókori Colosseum romjai között felállított ideiglenes futballpályán látnák vendégül.

„Van egy nagy célunk, méghozzá az, hogy a Roma egyik mérkőzését a Colosseumban rendezzük meg, az ellenfelünk a Barcelona vagy a Bayern München lehetne – mondta az elnök, majd rátért a merész terv anyagi oldalára is. – Létre kellene hozni egy előfizetős lehetőséget a nézők számára, számításaink szerint világszerte háromszázmillióan lennének kíváncsiak erre az egyedi show-ra, amiért fejenként húsz eurós »jeggyel« kalkulálnánk. Amikor a turisták Rómában sétálnak, nem tudják elkerülni, hogy ne találják szembe magukat a Colosseummal. Egy ilyen mérkőzésre mindenki kíváncsi lenne.”

Nos, a kétezer éves létesítményben jelenlegi állapotában nehéz bármilyen rendezvényt elképzelni, még azoknak is, akiknek amúgy merész a fantáziájuk. A küzdőtér méretei egyébként sem felelnek meg a labdarúgás vonatkozó szabványainak, és az építőtechnika jelenlegi állása szerint is hihetetlennek tűnik futballpályát varázsolni a romok fölé.


Pallotta elmondta még, hogy a városi vezetőkkel további projektekről – új stadion, akadémia – is egyeztetnek. Nem meglepő módon Francesco Tottira pályafutása befejeztével a klub nagyköveteként számít, míg szakmai terveik reményei szerint hosszú távra, húsz évre adnak stabilitást a klubnak.

Amely közben trófeákat szerez, állandó tényező lesz a BL-ben, sőt, utóbbiban már a most zajló sorozatban is érez valami nagy eredményt. A Bayerntől otthon elszenvedett 7–1-es vereség tükrében ez talán több mint egészséges kincstári optimizmus.

forrás: NSO