Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Nehéz meccs vár a csapatra a Samp ellen

Szombaton este a Milan a Sampdoria otthonában lép pályára a Serie A 11. fordulójában.


A Sampdoria a tabella 4. helyén áll 19 ponttal, a mérleg 10 mérkőzésen 5 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség és 12-6-os gólarány. 

A Samp előző 5 mérkőzéséből kétszer győzött (Sampdoria-Fiorentina 3-1, Sampdoria-Atalanta 1-0), kétszer döntetlenezett (Sampdoria-Roma 0-0, Cagliari-Sampdoria 2-2) és egyszer veszített (Inter-Sampdoria 1-0). 

A csapat legeredményesebb játékosa Manolo Gabbiadini 7 mérkőzésen 4 góllal, majd Daniele Gastaldello következik 2 találattal. Palombo, Okaka, Eder, Obiang, Rizzo és Romagnoli 1 gólnál tart.

A genovai klub 5 bajnoki mérkőzést játszott hazai környzetben és az összes meccset veretlenül hozta le, hiszen 4 győzelem és 1 döntetlen a mérleg. Idegenben 1 győzelemmel, 3 döntetlennel és 1 vereséggel áll a Sampdoria.

Sinisa Mihajlovic, a Sampdoria vezetőedzője kijelölte keretét a találkozóra.

Emiliano Viviano, Alessio Romagnoli, Angelo Palombo, Alessandro De Vitis és Luka Djordjevic nem áll Mihajlovic rendelkezésére.

Kapusok: Angelo DA COSTA, Sergio ROMERO, Samuele MASSALO;

Védők: Fabrizio CACCIATORE, Lorenzo DE SILVESTRI, Michele FORNASIER, Daniele GASTALDELLO, Djamel MESBAH, Vasco REGINI, Matias SILVESTRE;

Középpályások: Alfred DUNCAN, Nenad KRSTICIC, Marco MARCHIONNI, Pedro OBIANG, Luca RIZZO, Roberto SORIANO;

Támadók: Gonzalo BERGESSIO, EDER, Francesco FEDATO, Manolo GABBIADINI, Stefano OKAKA, Gianluca SANSONE, Pawel WSZOLEK.

A Milan a bajnokságban a 7. helyen áll 10 fordulót követően 16 szerzett ponttal, a mérleg 4 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség. 

A rúgott gólok száma 18, a kapott góloké 14. A rossoneri az előző 5 bajnoki mérkőzéséből kettőt megnyert (Hellas Verona-Milan 1-3, Milan-Chievo 2-0), egyet elveszített (Milan-Palermo 0-2) és kétszer döntetlen született (Cagliari-Milan 1-1, Milan-Fiorentina 1-1).

A rossoneri házi góllövőlistáját Keisuke Honda vezeti 10 mérkőzésen 6 találattal, a második legeredményesebb Jeremy Ménez 3 góllal. Nigel De Jong és Sulley Muntari két gólnál jár.

A lombard klub 5 mérkőzést játszott a San Siróban, a mérleg 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség. Idegenben veretlen a csapat, hisz a 2 győzelem mellett 3 döntetlen az állás.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte 23 fős utazó keretét. 

A keretben nem szerepel sérülés miatt Ignazio Abate, Alex, Riccardo Montolivo és Sulley Muntari neve. Hachim Mastour a Primavera csapatban fog szerepelni a hétvégén.

Kapusok: Christian ABBIATI, Diego LÓPEZ, Michael AGAZZI;
Védők: Michelangelo ALBERTAZZI, Pablo ARMERO, Daniele BONERA, Mattia DE SCIGLIO, Philippe MEXÉS, Adil RAMI, Cristian ZACCARDO, Cristian ZAPATA;

Középpályások: Michael ESSIEN, Nigel DE JONG, Andrea POLI, Riccardo SAPONARA, Marco VAN GINKEL, Giacomo BONAVENTURA;

Támadók: Stephan EL SHAARAWY, Keisuke HONDA, Jeremy MÉNEZ, M’Baye NIANG, Giampaolo PAZZINI, Fernando TORRES.

A két csapat összesen 130 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 68 Milan és 32 Sampdoria győzelem, míg 30 alkalommal döntetlen született. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 214 gólt szerzett és 120 gólt kapott.

A Samp legutóbb 2010 áprilisában tudta hazai pályán legyőzni a Milant. Érdekesség, hogy akkor Poli és Pazzini is tagja volt a Sampdoriának, most pedig a Milan alkalmazásában állnak.

Davide Orsato vezeti a szombati Sampdoria-Milan mérkőzést. 



A 39 esztendős játékvezető 2006 decemberében debütált a Serie A-ban és azóta 132 mérkőzést vezetett. A Sampdoriának 11 mérkőzésen fújt, a mérleg 3 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség, míg a Milannak 16 meccset vezetett, ezeken 8 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség született.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK A GAZZETTA.IT SZERINT:

Sampdoria: Romero – De Silvestri, Gastaldello, Regini, Mesbah – Soriano, Obiang, Rizzo – Gabbiadini, Okaka, Eder.

Milan: Diego López – Bonera, Rami, Mexés, De Sciglio – Essien, De Jong, Bonaventura – Honda, Ménez, El Shaarawy.

forrás: acmilan.hu