Recent comments

Friss Hírek

CONTE: Balotelli a szponzor miatt válogatott? Őrültség

Korábban beszámoltunk róla, hogy Antonio Conte meghívta az olasz válogatott keretébe a világbajnokság óta mellőzött Mario Balotellit – most következzék némi ízelítő abból, miket válaszolt az olasz szövetségi kapitány a liverpooli csatárral kapcsolatban sorjázó újságírói kérdésekre. 



„Mario Balotelli, akárcsak Alessio Cerci, az olasz futball értéke, őrültség azt gondolni, hogy szponzorációs okokból kaptak meghívást. Lehet, hogy Balotelli nincs a legjobb formában, de figyelemmel kísértük a játékát a Liverpoolban, és azt láttuk, hogy mindig igyekezett a maximumot nyújtani.

Szerintem semmi kivetnivaló sincs abban, hogy ki akarom próbálni" – fogalmazott Antonio Conte, elismerve, hogy egy csatárt a góljai száma alapján ítélnek meg, és e tekintetben Balotelli valóban nincs a csúcson ebben a szezonban (1-1 gól a Bajnokok Ligájában és a Ligakupában).

„Világbajnokságon és Európa-bajnokságon is részt vett a válogatottal, de nekem nemcsak a tapasztalatára van szükségem, hanem arra, hogy bizonyítsa: képes beilleszkedni az általam elképzelt játékrendbe. A további négy támadó már meggyőzött, úgyhogy ők előnyben vannak" – folytatta Conte, aki kénytelen volt pontosítani a csatárrangsort illetően.

„Nincs különösebb hierarchia. Én csak azt mondtam, hogy négyen, Immobile, Zaza, Pellé és Giovinco előtte járnak, mert már dolgoztak velem. Ha a következő egy hétben Balotelli bebizonyítja nekem, hogy játékkedvben, lelkesedésben és a szakmai munkában felveszi velük a versenyt, akkor máris borítom a sorrendet."

Az olasz szövetségi kapitányt Balotelli londoni éjszakai kalandjáról is kérdezték (a Liverpoolt erősítő csatárt nem sokkal a Chelsea-től elszenvedett vereség után egy éjszakai szórakozóhelyen látták), de hárította a felvetést.

„Klubügyekbe nem akarok belefolyni. Annak idején klubedzőként azt tapasztaltam, hogy minden játékos tudja, mit engedhet meg magának meccsek után. A lényeg az, hogy itt van velünk. Engem kizárólag a pályán nyújtott teljesítménye érdekel, a külső tényezők nem befolyásolnak. Persze mindenki tudja, milyen szabályok, elvek betartását várom el, és azt is tudják, hogy nem ismerek megalkuvást."

Az olaszok vasárnap a horvátokat fogadják Eb-selejtezőn, majd két nappal később az albánokkal csapnak össze felkészülési mérkőzésen. 

forrás: NSO