Recent comments

Friss Hírek

Elszala(h)sztott lehetőség – a Real Madrid negyeddöntős

A Real Madrid hazai pályán is 2–0-ra nyert a Roma ellen, így kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában.


Cristiano Ronaldo az 57. mérkőzésén lépett pályára a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, ezzel Xavit lehagyva egyedüli csúcstartóvá lépett elő. A jeles alkalmat igyekezett góllal szebbé tenni, az első félidőben hétszer is célba vette a Roma kapuját, de Wojciech Szczesnynek csak egyszer kellett nagyobbat védenie.

A másik oldalon Keylor Navasnak sem volt sok dolga, ez azonban nem jelenti azt, hogy a Roma nem játszott veszélyesen, sőt! Edin Dzeko és Mohamed Szalah is ziccerbe került, ám egyikük sem találta el a kaput.

Az egyiptomi a második félidő elején folytatta a herdálást, megint csak Navasszal állt szemben, de újra rosszul célzott.

Ronaldo a 64. percben már nem volt ilyen nagylelkű, Luka Modric jobb oldali beadása után közelről volt eredményes, a nyolcadik meccsén a 13. gólját szerezve a BL mostani idényében. 1–0

Nem sokkal később James Rodríguez is betalált – éles szögből Szczesny lába között lőtt a kapuba –, ezek után már nem volt kérdés, melyik csapat jut tovább. 2–0

Bő negyedórával a vége előtt pályára lépett egy játékos, akit az egész stadion megtapsolt. Természetesen Francesco Tottiról van szó, aki könnyen lehet, hogy az utolsó BL-mérkőzésén kapott szerepet. 

Csodát ő sem tudott tenni, a Roma kettős vereséggel búcsúzott, a Real Madrid készülhet a negyeddöntőre.

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–AS ROMA 2–0 (0–0)

Gólszerző: C. Ronaldo (64.), J. Rodríguez (68.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 4–0-s összesítéssel 

forrás: NSO