Recent comments

Friss Hírek

Idióták vagyunk, ha a Juventusszal törődünk!

Három nyeretlen bajnoki és a fájó El-búcsú után múlt hét végén a Chievo legyőzésével tért vissza a helyes útra a Napoli, akik így továbbra is lőtávolban vannak a Juventustól, de a Zebrák pénteki győzelmének köszönhetően ma nagyon komoly győzelmi kényszerrel lépnek majd pályára a Palermo ellen.


Maurizio Sarri, a kék mezesek vezetőedzője azonban a 6 (gyakorlatilag 7) pontos hátrány dacára is szilárdan állítja: csapata részéről mindenki idióta, aki a Juventus meccseivel és eredményeivel foglalkozik.

“Már pénteken megmondtam a srácoknak, hogy a csapatból mindenki, aki a Juventus meccsét nézi, egy idióta, mert az a meccs nem befolyásol semmit. A Palermóra kell összpontosítanunk, nem a tabellára. Nem tetszik ez a rendszer, hogy egy bajnoki forduló több napon át tart, ha rajtam múlna, mindenki egyszerre játszana.”

“Nincs értelme a többi csapatot nézni, mert nem tudnak befolyásolni minket, mi pedig nem tudjuk befolyásolni őket. Ha azokra figyelünk, akik előttünk vannak, akkor előbb-utóbb szorongóvá válunk, mert semmit nem tudunk kezdeni egy olyan csapattal, amelyik 5 hónapja folyamatosan nyer. Nem nézhetjük folyamatosan a hátukat, mert az félelmet kelthet bennünk. Éppen ezért az, hogy a Juve előtt vagy után játszunk egy fordulóban, nem jelent külön nyomást, mert mindig azt feltételezzük, hogy nyerni fognak. A Juvénak nagy történelme van, és olyan győztes mentalitása, amit csak úgy lehet megszerezni, ha négy bajnoki címet nyersz zsinórban, és bejutsz a Bajnokok Ligája döntőjébe.”
“Sosem fogom feladni az álmomat, még az utolsó fordulóban sem. Egy kivételes Juventusszal állunk szemben, amely 18-at nyert meg az utolsó 19 meccséből. Ez talán egy kicsit leértékeli mindazt, amit mi elértünk, de nem tekinthetjük a Juventust a normának. Van egy álmunk, és fel kell használnunk ezt az álmot, hogy legyőzzük a motivált Palermót.”

“A szezonban a Bologna elleni 3-2-es vereséget sajnálom a legjobban. A Milan és a Juventus ellen is jó játékkal buktunk fontos pontokat, de, bár minden tiszteletem a Bolognáé, a Dall’Ara-ban egyenesen eldobtuk magunktól a pontokat.”

A Palermo kispadján ma este debütál Walter Novellino, aki már a 7. edzője a szicíliai csapatnak az idei szezonban.

“Nehéz dolgunk lesz a Palermo ellen, hiszen a csapatuk jóval erősebb, mint azt az aktuális helyezésük sugallja, ez a tény pedig még határozottabbá teszi őket. Sokkal nehezebb meccs lehet, mint előzetesen vártuk. Egy új edző debütálása azt jelenti, hogy nem tudjuk megjósolni, hogyan fognak játszani, például általában négy védővel játszanak, de nem tudjuk, hogy ma is így lesz-e. Rejtélyes meccs lesz.”

A Napoli számára nem csak a 3 pont miatt lesz különösen fontos a mérkőzés, hanem Marek Hamsík személye miatt is: a szlovák karmester ugyanis – amennyiben pályára lép – 310. alkalommal öltheti magára ma a Napoli mezét, amivel utoléri az örökranglista 3. helyén az 1980-as évek kiválóságát, Moreno Ferrario-t. A közeljövőben valószínűleg az első hely sem lesz elérhetetlen: Antonio Juliano 355, Giuseppe Bruscolotti pedig 387 találkozóval előzi meg Hamsíkot.

 forrás: azzurri.co.hu