Recent comments

Friss Hírek

A 31. forduló krónikája

A másodosztályú bajnokság hétvégi körében az első két helyezett képtelen volt pontot szerezni, így megmaradt a Crotone egy pontos előnye a Cagliari előtt a Serie B tabellájának élén.



A forduló nyitómérkőzésén a Brescia 3-0-s győzelmet aratott a listavezető Crotone gárdája felett, így méltó módon emlékezett a néhány nappal ezelőtt elhunyt korábbi legendás klubelnökéről, Gino Corioniról. Az első játékrész végéhez közeledve Luca Mazzitelli szerzett vezetést az oroszlánok számára, aki egy remek kiugratást követően bombázott a hálóba. Aztán a második félidő elején Leonardo Capezzi tíz percen belül begyűjtött két sárga lapot és a kiállítás sorsára jutott. A házigazda gyorsan kihasználta az emberelőnyt, és rövid idő alatt két újabb találattal végképp eldöntötte a mérkőzést: Carlos Embalo védhetetlenül lőtte ki a hosszú sarkot és Leonardo Morosini is eredményes volt egy meseszép átlövéssel. A Crotone hat veretlen találkozót követően kapitulált ismét, de továbbra is maradt a tabella élén, miközben a lombardiaiak a hazai győzelem jóvoltából a Serie B legutolsó rájátszást érő pozícióját foglalják el.

A Cagliari képtelen volt kihasználni az éllovas botlását, és a hétfő esti mérkőzésen 2-0-s vereséget szenvedett a Perugiától hazai környezetben. A griffek mindkét félidő hajrájában eredményesek voltak egy-egy alkalommal, így magabiztos győzelmet arattak Szardínián. A vezetést a fiatal bosnyák középpályás, Sanjin Prcic révén szerezték meg, aki az elmúlt négy fordulón belül immár harmadik alkalommal volt eredményes, míg a végeredményt a hosszabbítás perceiben a télen kölcsönvett horvát bekk, Mato Milos találata alakította ki. Bisoli együttese zsinórban harmadik sikerével továbbra is a 11. helyen tanyázik, öt pont hátrányban az utolsó rájátszás helytől, míg az utolsó négy meccs alatt egyetlen pontot begyűjtő Cagliari egy pont lemaradásból követi a listavezető Crotonét.

A hétvége legnagyobb élmezőnybeli rangadóján a Novara házon kívül is diadalmaskodni tud a Pescara ellen 2-1 arányban. Az újonc északi alakulat Simone Corazza fejesével gyorsan vezetést szerzett, de Gianluca Caprari még az első félidőben egy remek szabadrúgásgóllal válaszolni tudott, ám az 53. percben a csereember Felice Evacuo közeli találata három pontot eredményezett a piemontiak javára. Adorján Krisztián ismét csak a kispadról szurkolhatta ki csapat győzelmét. Folytatódott mindkét együttes tendenciája, a zsinórban harmadik sikerét arató Novara most már pontelőnnyel foglalja el a harmadik pozíciót. Ezzel szemben a delfinek zsinórban harmadszor kapituláltak, és továbbra is január 30-a óta nem nyertek meccset, a hatodik helyre csúsztak vissza és hamarosan könnyen a Serie B play-off részvételük is veszélybe kerülhet.

A Cesena hátrányból fordítva nyert a Como vendégeként 3-1 arányban. A sereghajtó ismét becsülettel küzdött, és a brazil légiós Daniel Bessa jól helyezett lövése által jó darabig lépéselőnyben is voltak, de a nagyobb játéktudással bíró bianconeri a második etap derekánál fordítani tudott. A Cesena a 65. perc körül egy minutum leforgása alatt kétszer is betalált, köszönhetően Gabriele Perico és Milan Djuric találatának, miután a hazai védelem mindkét esetben átjáróházzá vált. A végeredményt a hosszabbítás perceiben Lorenzo Rosseti alakította ki egy ziccer gólra váltásával, a tengeri csikók tehát javították a legutóbbi váratlan hazai fiaskót és felkapaszkodtak a Serie B negyedik helyére. Eközben a Como két döntetlen után kikapott és maradt a sereghajtó pozíciójában, egyre messzebb a biztos bennmaradó helyektől, ráadásul a szezonban immár másodszor váltottak edzőt, a hazai vereséget követően Gianluca Festa helyét Stefano Cuoghi vette át a kispadon.

Tovább tart 2016 legjobb formában lévő Serie B csapatának remek szereplése, ugyanis a Spezia 2-0-s győzelmet aratott a Modena ellen. Domenico Di Carlo fiai immár tíz mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, ezúttal két rutinos játékos, Emanuele Calaio és Daniel Sciaudone lapos lövései szállították a pontokat a liguriaiak javára. Újabb sikerével az ötödik helyre kapaszkodott fel gárda, változatlanul a Cesenával azonos pontszámban haladnak előre. Az idegenben továbbra is csapnivaló kanárik a vereség ellenére maradtak bennmaradó pozícióban, s jelenleg 16-ok a 22 csapatos mezőnyben.

A Bari igazi gálát tartva, 6-2 arányban páholta el a Pro Vercelli együttesét. Az elmúlt időszakban meglehetősen hullámzóan teljesítő pugliai alakulat ezúttal maximálisa ki tudta szolgálni hűséges publikumát, miután a félidőben már két góllal vezettek Marino Defendi és a sérülésből visszatérő Riccardo Maniero közeli megmozdulása jóvoltából. Ezidőtájt a Vercelli csak kihagyott ajtó-ablak helyzetekig jutott, majd a térfélcserét követően Gianluca Sansone szállította a harmadik találatot egy bődületes szabadrúgásból. Ezt követően a piemontiak kicsit ráijesztettek a hazaiakra és bő tíz perc alatt egyetlen gólra felzárkóztak Simone Emmanuello és Giacomo Beretta találataival, utóbbi büntetőből volt eredményes. A hajrában azonban a veterán Alessandro Rosina két nagyszerű ballábas lövésével minden eldőlt, a végeredményt pedig a tehetséges Jacopo Dezi gólja állította be az utolsó percekben. A kakasok a mostani három pont begyűjtése ellenére is csak a kilencedik helyet foglalják el, a három veretlen mérkőzés után újra kikapó Vercelli pedig osztályozós pozícióban toporog.

Egy másik gólgazdag mérkőzésen az Avellino 4-3-as győzelmet harcolt ki az Ascoli vendégeként elképesztően fordulatos küzdelem végén. A találkozót a farkasok kezdték jobban, Benjamin Mokulu ugyanis az első negyedóra végére két ajtó-ablak helyzet kihasználásából duplázni tudott, a 26 éves belga támadó már 11 találatnál jár a bajnokságban. A házigazda azonban nem adta fel és rövidesen a fiatal cseh légiós, Jakub Jankto révén kezdték meg a felzárkózást, aki egy kipattanót értékesített. Sőt, a félidő hajrájában a rutinos támadó, Daniele Cacia két alkalommal is bevette Frattali kapuját, így a szünetre a hazaiak vonulhattak le 3-2-es vezetéssel. Azonban még ekkor sem dőlt el semmi, a második játékrész elején Cacia hatalmas helyzetben szalasztotta el a triplázási lehetőséget, majd egy lefejelt labdából Roberto Insigne nagyszerűen lőtte ki a jobb alsót, döntetlenre módosítva a találkozó állását. Az igazi csattanót azonban a 88. perc hozta meg, amikor Luigi Castaldo magabiztos büntetőjével az Avellino megnyerte az összecsapást, melyet Mitrea egyértelmű kezezése után ítéltek meg. A campaniai gárda két vereséget feledtetve a 12. helyen áll, öt ponttal a nyolcadik pozíciótól, ellenben az Ascoli egymást követő második fiaskójával a legutolsó bennmaradást érő, 17. pozícióba csúszott vissza.

A Virtus Lanciano 3-1-re győzött idegenben a Salernitana elleni alsóházi rangadón. Az első félidőben a hazaiak gyakorlatilag egykapuztak, és Codáék számtalan nagy lehetőséget hagytak kihasználatlanul, egy alkalommal a kapufát is sikerült eltalálni. Aztán a rossonero a tehetséges Federico Di Francesco csodálatos sarkazása jóvoltából szerzett vezetést a második játékrész elején Vastola elfutását követően, gyakorlatilag az első valamire való helyzetüket váltották gólra. Erre még Alfredo Donnarumma közeli fejesével válaszolni tudott a mezőnyfölényben játszó házigazda Gatto visszafejelt lekészítéséből. Az utolsó tíz perchez érve azonban Nicolo Ferrari tizenegyesből megszerezte a győztes találatot a vendégek javára egy meglehetősen szigorú ítéletet követően, Terraciano kapus bár hozzáért a kiugró Di Francescóhoz, jól láthatóan a kezeit visszahúzta. A végeredmény a hosszabbítás perceiben Di Francesco második góljával alakult ki, aki jelenleg hatgólos az idényben. A Salernitana maradt a kieső zónában, ellenben a négy fordulón belül harmadszor diadalmaskodó Virtus hatalmasat ugrott előre és 36 ponttal jelenleg a tabella 14. helyét foglalja el.

Az egyetlen vasárnapi összecsapáson a Trapani idegenben aratott 2-1-es sikert a Vicenzával szemben. A venetóiak pedig már a 18. percben lépéselőnybe kerültek a hosszú kihagyás után visszatérő Niccolo Brighenti pontrúgást követően fejese által, azonban a szicíliai gárda még az első félidő hajrájában fordítani tudott két leggólerősebb játékosa, Nicola Citro és Igor Coronado jóvoltából. Előbbi egy mintaszerű lefordulást követően hibátlanul lőtte ki a hosszú sarkot, utóbbi pedig egy kiugrás végén volt eredményes. A Vicenza hiába próbálkozott becsülettel a második játékrész alatt, csak kihagyott helyzetekig jutott, ráadásul a gólszerző Brighenti a hajrában a kiállítás sorsára jutott, de még így is egyenlíthettek volna, a végén azonban Raicevic hihetetlen helyzetben a felsőlécre bólintott. A január 19-e óta nyeretlen piros-fehérek maradtak a kieső helyet jelentő, 20. pozícióban, míg az immár öt forduló óta vereség nélküli Trapani tartja magát a Serie B tizedik helyén.

A Livorno és a Virtus Entella egy kiegyenlített összecsapáson gól nélküli döntetlenre végzett egymással. A találkozó hajrájában hazai oldalról Gasbarro, a vendégektől pedig Volpe kapott piros lapot. Az Entella a február eleji, Cagliari elleni vereség óta nem kapott ki és őrzi a Serie B play-off-ot jelentő hetedik helyet, a Livorno pedig február 6-a óta nem győzött és jelen állás szerint osztályozót kéne játszania a másodosztályú bennmaradásért.

A Latina és a Ternana mérkőzése ugyancsak 0-0-ra végződött egy kifejezetten alacsony színvonalú játékot hozó összecsapáson. Mindkét együttes gyengélkedése tovább folytatódik, a szörnyek három vereség után már legalább pontot szereztek, és a 13. pozícióban változatlanul két ponttal és két hellyel maguk mögött tudják a nerrazzurrikat.

forrás: Serie b magyar oldal