Recent comments

Friss Hírek

Capello az ideális jelölt

Mauro Tassotti, az olaszok egykori válogatott védője elmondta, ha rajta múlna, Fabio Capellót neveztetné ki az itáliai válogatott élére.




Most már bizonyos, hogy Antonio Conte leköszön a válogatottnál betöltött tisztéről, és megy dolgozni a Chelsea-hez. Persze nem mindegy, hogy milyen eredményt ér el a squadra azzurra a franciaországi Eb-döntőben. 

Ennek kapcsán gyorsan jegyezzük is meg: talán jobb lett volna, ha Conte nem jelenti be, hogy mindenképpen távozik a nemzeti csapat éléről.


De ha már így alakult, hát javában tippelget az olasz sajtó, vajon ki jöhetne a sorban Conte után.

– Ha egy kiegyensúlyozott, higgadt olasz csapatjátékot akarunk látni a jövőben, akkor Fabio Capello a tökéletes választás – nyilatkozta Tassotti. – A 69 éves szakember rutinja hihetetlenül jelentős, irányította már az angol és orosz válogatottat, arról nem is beszélek, hogy edzette a Real Madridot, a Juventust, a Milant és a Romát is.

Ha azonban mégsem rá, azaz Capellóra esik a választás, úgy Giampiero Ventura is jó választásnak tűnik, de a jelenleg a 21 éveseknél szövetségi mesterként dolgozó Luigi di Biagio szintén megfelelő szakember, vélte Tassotti.

forrás: Futballista.hu