Recent comments

Friss Hírek

Bayern-Juventus előzetes

A Juventus szerda este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az Allianz Arénában ütközik meg a Bayern München csapatával.


A torinói odavágón 2-2-es döntetlen született, pedig Arjen Robben és Thomas Müller góljával már 2-0-ra is mentek a németek, amikor jött Paulo Dybala és Stefano Sturaro akik visszahozták a meccsbe a Juventust.

A hétvégi fordulóban mindkét együttes győzni tudott hazája bajnokságában és mindketten vezetik is a tabellát. A bajorok a Werder Brement verték 5-0-ra, míg a Juventus 1-0-ra nyert a Sassuolo ellen.
Miután a Real Madrid a múlthéten kiejtette az AS Romát a Bajnokok Ligájából, a Juventus egyedüli olasz csapatként próbákozhat a negyeddöntőbe jutással.

Amennyiben Massimilano Allegri együttese győzni tud az Allianz Arénában, úgy történelmet írna a csapattal, ugyanis a Juventus legutóbb 2005/06-os szezonban verte meg a Bayern Münchent akkor hazai pályán 2-1-re.

A legutóbbi idegenbeli győzelem igen emlékezetesre sikerült az olaszok számára. 2004 novemberében Zlatan Ibrahimovic és Alex Del Piero remeklésével az utolsó percben nyert a Juve még a régi Olympiastadionban.

A tavalyi szezonban szintén egy német csapattal találkozott a Juve a nyolcaddöntőben, akkor a Dortmund volt az olaszok ellenfele és nagyon simán 5-1-es összesítéssel mentek tovább a zebrák, méghozzá egy dortmundi 3-0-al.

A Bayern edzője, Pep Guardiola Holger Badstuber, Jerome Boateng és Javi Martinez játékára nem számíthat, Max Allegri pedig Martin Cáceres, Giorgio Chiellini, Paulo Dybala és Claudio Marchisiót kénytelen nélkülözni.

Várható kezdők:
Bayern München: Neuer- Lahm, Kimmich, Benatia, Alaba- Vidal- Ribery, Muller, Thiago Alcantara, Douglas Costa- Lewandowski.

Juventus: Buffon- Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra- Khedira, Hernanes, Pogba- Cuadrado, Mandzukic, Morata.

tv: M4  20.45


forrás: Juventusfc.hu