Recent comments

Friss Hírek

Udinében nyert a Roma, megbotlott a Fiorentina

A bajnokság 29. fordulójában megerősítette harmadik helyét az AS Roma, mely a nagyon gyengén szereplő Udinese otthonában győzött 2–1-re.


Az AS Roma a rengeteg kritikát kapó Edin Dzeko góljával szerezte meg a vezetést a kiesés fenyegette Udinese otthonában – az udineiek drukkereinek látványosan elege lett a csapat mélyrepüléséből, demonstrációval kezdték a mérkőzést a Dacia Arenában. 

Később sem lett jobb kedve a hazai szurkolóknak, Bruno Fernandes egyenlítés helyett a kapufát találta el, a 74. percben pedig a Miralem Pjanic átadását értékesítő Alessandro Florenzi „lefújta a meccset.”

Az Udinese még szépített, de a Roma nyert, előnye öt pont a Fiorentina, Internazionale duóval szemben a tabellán.

Udinese–Roma 1–2 (B. Fernandes 85., ill. Dzeko 15., Florenzi 74.)



A Fiorentina negyven percig hiába próbálkozott a rettenetesen gyengén szereplő, sereghajtó Hellas Verona védelmének feltörésével, ekkor viszont Cristian Tello előkészítése után az eltiltásából visszatérő Mauro Zárate lőtt (neki ezt általában nem kell kétszer mondani), kísérlete pedig egy védőn megpattanva a kapuba jutott. 

Nem volt elég a győzelemhez: egy szögletet követően a 86. percben Eros Pisano kiegyenlített, így a firenzeiek elég kínos pontvesztésbe futottak bele.

Fiorentina–Hellas Verona 1–1 (Zárate 40., ill. Pisano 86.) 




A Genoa–Torino mérkőzés első félidejében „kiszakadt a gólzsák”, Ciro Immobile tizenöt perc alatt kétgólos előnyhöz juttatta a vendégeket, Alessio Cerci viszont két tizenegyes gólra váltásával még szünet előtt egalizált. Fordulás után a Torino a sárga lapokat gyűjtögette szorgalmasan, gólt azonban a Genoa szerzett Luca Rigoni fejeséből – 0–2-ről 3–2! 

Genoa–Torino 3–2 (Cerci 20., 45+2. – mindkettőt 11-esből, Rigoni 66., ill. Immobile 4., 15.)




A Frosinone kikapott a Carpi vendégeként, így a kieső helyen álló trió sorrendje maradt Frosinone, Carpi, Verona, előttük az Atalanta, az Udinese és a Palermo retteg.

Carpi–Frosinone 2–1 (Bianco 27., De Guzman 89. – 11-esből, ill. Dionisi 72.)


forrás: NSO