Recent comments

Friss Hírek

Elképesztő mérkőzésen búcsúztatta a Bayern a Juventust

A hazai 2–2 után a Juventus sokáig vezetett és továbbjutásra állt a Bayern München otthonában, ám a németek megtáltosodtak a végére, és a hosszabbítással együtt négy gólt szerezve 4–2-re diadalmaskodtak, így ők jutottak a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.


Még öt perc sem telt el, amikor Manuel Neuer és David Alaba összehozta a torinóiak vezető gólját: a meg nem értésükből Paul Pogbához került a labda Stephan Lichtsteiner lövése után, a francia légiós pedig az üres kapuba helyezett (0–1).


A 22. percben les miatt nem adták meg Álvaro Morata találatát (előtte Neuer adta el a labdát), a visszajátszások alapján tévesen. Pár perccel később már nem volt apelláta, álomgóllal duplázta meg előnyét a Juventus. Egy labdaszerzés nyomán Morata a saját tizenhatosától indulva robogott végig a pályán, miközben több bayernest is kicselezett, majd remek ütemben Juan Cuadradóhoz passzolt, aki Philipp Lahm elfektetése után a kapu jobb oldalába lőtt (0–2). 


Hiába volt mezőnyfölényben a hazai csapat, Gianluigi Buffonnak a szünet előtt kellett először nagyot védenie, majd a kipattanónál is szerencséje volt a vendégeknek. A slusszpoén Cuadradóé lehetett volna, de Neuer reflexmozdulattal hárított.

A második félidőben rákapcsolt a Bayern, mégis Morata előtt adódott újabb lehetőség. A fokozódó müncheni nyomás ellenére sem tűnt úgy, hogy megismétlődik az első mérkőzés forgatókönyve. Márpedig ez történt, ezúttal Lahmék álltak fel kétgólos hátrányból!

Az első német gólra a 73. percig kellett várni, ekkor Douglas Costa beadásából Robert Lewandowski mesterien fejelt Buffon kapujába (1–2). 

Hősiesen védekezett a Juventus, mégsem tudta kihúzni a lefújásig újabb kapott gól nélkül: a 91. percben jött Thomas Müller, és egy újabb fejes, amely után hosszabbítás következett (2–2).  

A hosszabbítás ugyanazt a képet mutatta, mint a második játékrész, a Bayern ment előre, a Juve többnyire védekezett. Guardiola a ráadásban pályára küldte Thiagót, aki nem sokat tétlenkedett, és a 108. percben egy kényszerítő után a bal alsóba tekert (3–2).  

Ekkor már biztos volt, hogy nem lesznek tizenegyesek, de egy olasz gól a vendégek továbbjutását eredményezte volna. Csakhogy a szintén csereként (még a 60. percben) beálló és éppen a Juvéból kölcsönbe érkező Kingsley Coman egy kontra végén lezárta a párharcot. 4–2!  

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Bayern München–Juventus 4–2 (Lewandowski 73., Th. Müller 90+1., Thiago 108., Coman 110., ill. Pogba 5., Cuadrado 28.) – h. u.


Továbbjutott: a Bayern München, 6–4-es összesítéssel

forrás: NSO