Recent comments

Friss Hírek

Buffon csúcsot döntött, a Juve jól elverte a Torinót a derbin, pontot vesztett a Fiorentina

A listavezető Juventus magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott a városi rangadón a Torino otthonában a bajnokság 30. fordulójában, ezzel vigasztalódva a Bajnokok Ligája-kiesés után.


A mérkőzés elején Gianluigi Buffon gyorsan megdöntötte Sebastiano Rossi Serie A-rekordját: a derbi ötödik percében a Juventus kapuscsillaga már 930 perce őrizte hálója érintetlenségét, erre az olasz élvonalban más kapuvédő még nem volt képes. Rossi 929 percig jutott az 1993–94-es idényben – minden idők egyik legjobb olasz kapusa 2016. március 30-án adta át rekordját a múltnak.

Buffon néhány védés bemutatásával „ünnepelt”, majd alig több mint fél óra után változtatnia kellett Massimiliano Allegrinek: Paulo Dybala izonsérülése kiújult, Álvaro Morata érkezett a helyére. A cserét Juventus-gól követte, Paul Pogba csűrte távolról, szabadrúgásból a Torino kapujába a labdát a 33. percben. Nem volt megállás: a 42. percben Sami Khedira indult meg hatalmas léptekkel a jobb oldalról, a Torino védelme valósággal szétnyílt előtte, a világbajnok középpályás meg köszönte szépen, középre húzva bemasírozott a tizenhatosra, majd a hálóba lőtt. Félidő 0–2 – a Juventus kezében volt a derbi.

Buffon „nullázós” rekordja a 48. percig élt (974 perc lett az új csúcs végül), amikor Andrea Belotti büntetőből betalált a Juventus kapujába, visszahozva ezzel a reményt a Torinónak. A házigazdák elkapták a fonalat, az 56. percben büntetőt reklamáltak (hiába), az 58. percben pedig megint a kapuba juttatták a labdát, más kérdés, hogy Maxi López találatát les miatt nem adták meg.

A Juventus az ijedelemre góllal reagált, Pogba a 63. percben egészen kitűnően készített elő Moratának, aki köszönetképp átvette a labdát, majd ballal a hosszúba talált. A Juve még egyszer nem játszotta el a kétgólos előnyt – bár kellett Buffon és a védelem egy López-ziccer mentéséhez –, sőt, a 77. percben Morata szemfüles góljával végleg eldöntötte a városi rangadót, és 4–1-re, magabiztosan győzött. Khedira 87. percben kapott piros lapja már nem osztott, nem szorzott.

Torino–Juventus 1–4 (Belotti 48. – 11-esből, ill. Pogba 33., Khedira 42., Morata 63., 77.) 


A Roma–Inter rangadó döntetlenje lehetőséget biztosított a Fiorentinának arra, hogy megelőzze a milánóiakat és megközelítse a fővárosiakat – ehhez képest a félidőben a kiesés elől menekülő Frosinone otthonában 0–0-ra állt Paulo Sousa csapata. Ami kellemetlenebb, hogy a második félidő után is, így ugyan megelőzte az Intert, de jelentősen nem tudott javítani a pozícióján.

Frosinone–Fiorentina 0–0 


A Hellas Verona esélyei mindenképpen minimálisak voltak a bennmaradásra, de a Carpi elleni, hazai vereség még egy kicsit rontott rajtuk... Győzelmével a Carpi kieső helyre lökte a Palermót. 

Hellas Verona–Carpi 1–2 (Ionita 63., ill. Di Gaudio 42., Lasagna 67.)

A Chievo a Sampdoria otthonában győzött.


Sampdoria–Chievo 0–1 (Meggiorini 24.) 

A válságban levő Udinese ponttal távozott a Sassuolótól.

 
Sassuolo–Udinese 1–1 (Politano 64., ill. D. Zapata 8.)

 forrás: NSO