Recent comments

Friss Hírek

Az Inter nem kapott ki a Romától, reménykedhet még

Egy pontot elvitt a Bajnokok Ligáját jelentő harmadik helyért hajtó Internazionale a Roma otthonából bajnokság 30. fordulójában.




Az olasz sajtó csak mint az ötvenmillió eurós mérkőzést emlegette az Inter és az AS Roma újabb rangadóját, természetesen ne gondoljunk itt rosszra, a Bajnokok Ligáját (és annak pénzhalmait) jelentő dobogó miatt az elnevezés.

Ehhez képest az első félidőben csak két helyzetet láthattunk: előbb Marcelo Brozovic törte el a labdát kecsegtető helyzetből, majd Stephan El Shaarawy közelebbi próbálkozása után jött a menetrendszerű Samir Handanovic-bravúr.

Éppen erre lett volna szüksége a fordulás után Wojciech Szczesnynek, hogy védje a jól helyezett Ivan Perisic lövést: 0–1, a horvát remek formának örvend, csapata legutóbbi hat bajnoki találatából három góllal és egy gólpasszal vette ki részét.

Kőkeményen és fegyelmezetten védekezett az első félidőben az Inter, de a szűrő Seydou Keitát váltó Edin Dzeko beállása megzavarta Mirandáékat, szerencséjükre hol Handanovic röpködött újra eredményesen, hol Nagatomo Juto mentett a gólvonalon, hol meg a bosnyák rontott.

Mint a hajrában kiderült, rontani is tudni kell, mert Dzeko eltört lövése éppen jó lett gólpassznak a harcos Radja Nainggolannak: 1–1.

A legvégén ismét Dzeko volt a főszereplő, de ettől eltekintett volna az ék, mert ő blokkolta véletlenül az ötösön Mohamed Szalah talán gólba tartó lövését. Semmi sem dőlt el a döntetlennel, mindkét csapat tovább álmodozhat a dobogóról és a BL halmairól.

AS Roma–Internazionale 1–1 (Nainggolan 84., ill. Perisic 53.)

forrás: NSO