Recent comments

Friss Hírek

Nem szabad félnünk

Gigi Buffon véleménye szerint a Juventusnak kevesebb félelemmel kell a pályára lépnie a Bayern München ellen, mint a torinói meccs első félidejében, illetve nem szabad foglalkozni a sérültekkel.



„A Bayern elleni meccsen lehetőségünk van arra, hogy továbbjussunk a következő fordulóba.” - mondta az Öreg Hölgy hálóőre a sajtótájékoztatón és a Mediaset Premium számára.

„Arra kell törekednünk, hogy jobban kezdjük a mérkőzést, kevésbé aggódjunk és kevésbé féljünk az első meccshez képest, és reménykedjünk, hogy az események majd nekünk kedveznek.
Egyértelmű, hogy jobb véget érhet ez a meccs, mint a legutóbb, amikor itt voltunk… Remélem és hiszem, hogy így lesz. A saját teljesítményemet figyelmen kívül hagyva, ha visszaemlékszem a két meccsre és arra, ahogyan zárult a Bajnokok Ligája sorozat, az a Bayern bárkit megvert volna.

A rendkívül erős csapatok, amelyek nagy presztízzsel bíró sorozatok esélyeseinek számítanak 20/25 kezdőcsapatbeli játékossal kell, hogy rendelkezzenek.

Gyakran a mentalitás, a harmónia és a kereten belüli kölcsönös tisztelet jelenti a különbséget két csapat között. Remélem, hogy ez jó pillanat lesz annak bizonyítására, hogy mi beleillünk ebbe a leírásba. Hosszabb távon megérezzük egyes játékosok kimaradását a csapatból, azonban rövid távon ki tudjuk váltani egyesek hiányát.

A Bayern egyértelműen a legerősebb csapat, ezt mutatja az utóbbi öt év is. Szerdán viszont az dönt, hogy az illető estén ki játszik jobban. Torinóban jobbak voltak nálunk egy órán keresztül, aztán valami változott, és képesek voltunk visszajönni a meccsbe egy szinte reménytelen helyzetben, amelyből nem sokan álltak volna fel.

Ezt az érzést kell ismét alapul vennünk, tudnunk kell, hogy megvan bennünk a minőség, a kellő tulajdonságok és a tehetség arra, hogy nagyon megnehezítsük a Bayern továbbjutását.
Nem lennék mérges, ha kiesünk, csak az a fontos, hogy milyen módon esünk ki, ha kiesünk. Büszke lennék, ha kiegyensúlyozott harcot vívnánk, és ha megismételnénk az első meccs utolsó félórájában mutatott teljesítményt, még ha nem is jutunk tovább, mivel ez már a fejlődés jele lenne.

Ez olyan, mintha elődöntőt vagy döntőt játszanánk, mivel az ellenfél ehhez méltó szintet képvisel. Az a fontos, hogy a Juventus bizonyítsa méltó voltát egy ilyen összecsapáshoz. A döntetlen nem volt jó ezúttal, de ha a jövő szezont nézzük, tudni fogjuk, hogy egy szinten vagy közel egy szinten vagyunk a kiírás megnyerésére esélyes csapattal.”

A kapitánynak vigasztalnia kellett azokat, akik nem játszhatnak, illetve Mario Mandzukic a csapatért hozott áldozatos munkával példát mutat-e a keret számára?

„Bizonyos pillanatokban nincs szükség szavakra, mivel a csalódottság annyira nyilvánvaló, hogy elég egy vállveregetés. Sajnáljuk, hogy néhány játékos nem utazhatott a kerettel, azonban fel kell épülniük, és minél hamarabb rendelkezésre kell állniuk, mivel a szerdai összecsapás után fontos mérkőzések várnak ránk, és a bajnoki címért zajló verseny teljesen nyitott.

Mario példát mutat határozottság és a csapattal való együttműködés tekintetében. Amikor az emberek arról kérdeznek, hány perce nem kaptunk gólt, akkor el kell mondani, hogy a csapat többi tagja nagyon komoly munkát végez ezért, és Mario az első védőnk.

Rendkívül fontos, hogy valami átkattanjon egy játékosban ahhoz, hogy képes legyen átjutni az akadályon, és egy kis extra teljesítménnyel szolgáljon.”

Gigi Buffont mindössze négy perc választja el attól, hogy ő legyen az a kapus, aki a leghosszabb ideig nem kapott gólt Serie A meccseken, amit el is érhet a Torino elleni vasárnapi találkozón, azonban a Bajnokok Ligájában a védekezés kevésbé hatékonynak bizonyult mostanában.

„Most nem gondolok a rekordra. Ez olyan helyzet, amelyet különben rendkívüli nyugalommal élek meg. Ami a Bajnokok Ligáját illeti, nem hiszem, hogy a Juventus túl sok gólt kapott volna a többi csapathoz képest. Nagyon nehéz hat-hét mérkőzést lehozni kapott gól nélkül, mivel minden esetben a legjobbakkal mérkőzik meg az ember, és olyan futballisták vannak a pályán, akik bármikor lerázhatják a védőt.

Ez ugyanakkor azt is mutatja, hogy a Juventus futballistái rendkívüli minőséget képviselnek, hiszen rekordot állítottunk be az olasz bajnokságban, és az utóbbi két szezonban nekünk volt a legjobb vagy második legjobb védelmünk Európában, ez pedig jelent valamit.”

forrás: juventuz.blog.hu