Recent comments

Friss Hírek

Ez így nagyon kegyetlen!-lapszemle

A Juventus kiesett, pedig nagyon közel volt a továbbjutáshoz. 



Két gólos előny Münchenben, mégis vereség a hosszabbításban. Moratától elvettek egy szabályos gólt. Ehhez még tegyük hozzá, hogy a torinói meccsen a németek mindkét gólja finoman fogalmazva is gyanús volt. Ha nem szabálytalan! De egy valami számít: negyeddöntős a Bayern München.

Nézzük, mit írtak az olasz sportújságok a kiesést követően.



“Ez így kegyetlen” – írja csütörtöki címlapján a Gazzetta. A rózsaszín újság “Ez továbbjutást ért volna” című cikkében megjegyzi, a bíró katasztrófális volt, és 2-0-ás olasz vezetés után, nem adott meg egy szabályos gólt a Juventusnak. A Gazzetta szerint a torinóiak legjobbja a második gólt szerző Cuadrado volt. Allegri 7.5-es osztályzatot kapott, a következő indoklás mellett: “Hiányzott a fél csapat, mégis taktikailag sokáig nem tudott mit kezdeni velük a Bayern. A cserék nem jöttek be, mégis többet elért, mint amit kérhettünk volna tőle előzetesen.”



“Non é giusto” vagyis “Nem igazságos”. Ez a felirat és a szomorú Barzagli képe került a Tuttosport első oldalára. A torinói sportújság “Mindent köszönünk” címmel kezdte beszámolóját, ahol természetesen a játékvezető komoly hibáját emelte ki, és még egy elmaradt piros lapról (Kimmich) is említést tesz. “Egy meccset a momentumok döntenek el, márpedig a Bayern pontosabb volt nálunk. Szerintem elmondhatjuk a jövőt illetően, hogy ez a kiesés egy győzelemmel ért fel” – nyilatkozta Gigi Buffon.

A Tuttosport megjegyzi, a német védők nem, csak a játékvezető tudta megállítani Moratát. Aki az utolsó 9 BL meccsén, 5 gólt és 2 assistot jegyzett.




“A Juve őrjöng. Vereség Münchenben, a bíró katasztrofális volt” – ezt írja címlapján a Corriere dello Sport. A római sportlap a szerződéshosszabbítás előtt álló Allegrit idézte: “Ha a BL-ben játszol, főleg Münchenben, le kell zárni a meccset. Ott voltunk a Bayern szintjén, ez pedig nagyon komoly tanulsága a találkozónak.” A CdS Beppe Marottát, a Juve általános igazgatóját is megszólaltatta. “Ebben a párharcban komoly kár érte az olasz focit. Nem kaptunk azonos elbírálást. Ennek ellenére az edzőnek és a játékosoknak csak gratulálni tudok.”

forrás: hosszabbitas.hu