Recent comments

Friss Hírek

Nálam az játszik aki betartja a taktikai utasításaimat!

Az Alianz arénában fogadja ma este a nationalelf az olasz nemzeti csapatot. 




A két gárda találkozásai gazdag múltra tekintenek vissza, több emlékezetes párharccal. 

A franciaországi Európa Bajnokságra való felkészülés jegyében zajlik ez a találkozó, ennek megfelelően a pályára lépő játékosok igyekeznek majd bizonyítani Antoni Conte kapitánynak. Az edző előzetesen erőszakos és bátor csapatot ígért a németek ellen, főszerepet kapnak majd tehetséges fiatalok is a csapatban. Az Azzurri keretének kialakítása lassan a célegyenesbe érkezik, ezért nagyon fontos ez a találkozó a kerettagok számára. Azért is, mert Conte kijelentette, csak azokra számít a tornán, akik maradéktalanul teljesítik a taktikai utasításait a mérkőzéseken. De afelől se legyen kétségünk, hogy a német csapat is hasonló elánnal veti be magát a mérkőzésbe!

A nationalelf egy angolok elleni 3-2 arányú vereséggel hangolt az olaszok elleni ütközetre. Fantasztikus iramú találkozót láthatott a nagyérdemű, ahol  már két góllal is vezettek Joachim Löw tanítványai, az angol gárda hihetetlen hajrával fordítani tudott, csodálatos gólokat szereztek Kane és Vardy révén. (Utóbbi gólja a videómegosztók jóvoltából már lassacskán a futballtörténelem része lesz-háttal, sarokkal talált a kapuba a Leicester játékosa) A németektől Kroos és Mario Gomez volt eredményes. Bár Löw három támadót is cserélt a második játékrészben, mégsem tudtak egalizálni az angolok ellen. A gárda a Neuer-Can, Rudiger, Hummels, Hector-Khedira, Kroos-Muller, Özil, Reus-Gomez összeállításban kezdett, később beállt Tah, Schürrle, Podolski és Götze is.

Az Azzurri Udinében fogadta Spanyolországot, és be kellett érnie egy döntetlennel a lefújás végén. Az 1-1 arányú végeredmény nem tükrözte hűen a mérkőzés képét. Az olaszok nem voltak fölényben a mezőnyben, de sokkal többet és veszélyesebben támadtak az ellenfél kapujára. Azonban az Insigne góljával megszerzett vezetést nem sikerült megtartani, hiszen a az ibériaiak hamar egyenlíteni tudtak Aduriz révén. A találkozó tehát döntetlenre végződött, Conte viszonylag elégedett lehetett. A csapat a Buffon-Florenzi, Darmian, Bonucci, Astori, Giaccherini-Candreva, Parolo, Motta, Eder-Pelle összeállításban kezdett, csereként a pályára lépett Insigne, Zaza, Bernardeschi, Antonelli, De Silvestri és Jorginho is.

A vezető olasz sport lapok már megírták, amit sejteni lehetett, hogy Conte bátran fog a fiatalokhoz nyúlni a mai találkozón. A Zaza, Bernardeschi, Insigne trióval harangozták be a  Németország elleni ütközetet. Várhatóan ők biztosan kezdenek majd az Allianz arénában.

Conte utalt is rá, hogy ma bátran dobja majd játékba a tapasztalatlanabb labdarúgókat is:

“- Több tehetséges, ám de még tapasztalatlan fiatal játékos fog lehetőséget kapni a találkozón. Nekik meg kell mutatniuk, hogy alkalmasak a feladatra. Én nem félek, és azt szeretném látni , hogy ők sem! “

“-A németek angolok elleni veresége nem jött jól nekünk. Sokkal motiváltabb ellenfelet várok ma este. Nem lesz könnyű dolgunk, de ezt nem is várhatjuk a világbajnok ellen. Szükség van erre a mérkőzésre, hogy tudjuk, hol a helyünk Európában. Tisztább képet akarok látni!”

“-Sokat gondolkoztam az összeállításon. Jorginho és Motta is a csapat része lehet, de utóbbi PSG-ben nyújtott teljesítménye meggyőzött. Ő kezd majd a találkozón. “

“-Elsősorban nem az eredmény érdekel majd ma este, hanem az, hogy ki tartja be maradéktalanul a taktikai utasításaimat. Csak az utazik nyáron Franciaországba!”

Mindenesetre a közel múltban történéseire jó érzésekkel gondolhatnak vissza az olaszok az egymás elleni ütközetek alkalmával,   gondoljunk csak a 2006-os németországi világbajnokság elődöntőjére, ahol 2-0 arányban győzött az Azzurri Dortmundban, vagy a 2012-es Európa Bajnokság elődöntőjére, amikor is Balotelli végezte ki a nationalelfet…

tv: Sport 1 20.45 (élő)

forrás: azzurri.co.hu