Recent comments

Friss Hírek

Mindenkinek a legjobbját kell nyújtania

Sinisa Mihajlovic megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a Chievo elleni meccset megelőzően.


“Kissé csalódott vagyok amiatt, hogy a vereség után egyből elkezdődtek a Milan csapatánál végzett munkámmal kapcsolatos spekulációk. Azonban nyugodt vagyok és a csapat is. Előre tekintünk, és a Chievo elleni mérkőzésre fókuszálunk. A Sassuolo elleni vereség után a szezonunk nem ért véget. Még mindig van hátra 10 mérkőzés, és azon leszünk, hogy minél több pontot gyűjtsünk össze. A mi felfogásunk szerint a 6. hely nem elég számunkra. Azonban csak olyat fogok választani, aki 100%-os. Azok, akik nincsenek teljesen jó fizikai állapotban, azok a padon fognak kezdeni. Mindenkinek a legjobbját kell nyújtania, mert a játékstílusunk megköveteli, hogy az ellenfelet teljes nyomás alá helyezzük, és amikor védekezünk, akkor is mindenkinek megvan a maga feladata. Ha olyan játékosok kezdenek, akik nem teljesen vannak jó erőnlétben, akkor a többi játékosra nagyobb nyomás helyeződik. Azok akik a mérkőzés alatt fognak becsatlakozni, azoknak is a legjobbat kell nyújtaniuk és meg kell próbálniuk nyomot hagyni a mérkőzésen. Jó kapcsolatban vagyok az elnökkel. Tegnap sokat beszéltünk a fociról és a Sassuolo elleni vereségről. Egy nyugodt beszélgetés volt. Tisztázni szeretném hogy még mindig van egy év a szerződésemből, és ezt tisztelem. Azonban ez mind függ az általam végzett munka és az eredmények által. A szezon végén fognak döntéseket hozni. De ugyanezt mondtam a múlt héten is. Tudom, hogy mennek dolgok a fociban, és nyugodt vagyok.”
 
“Sosem volt semmi bajom a játékosaimmal. A kapcsolatunk a kölcsönös tiszteletre és a hűségre épült. Megpróbálunk annyi pontot gyűjteni, amennyit csak tudunk, a szezon végén jön majd az értékelés. Balotelli erőnléti állapota közelít az elvárthoz, azonban mentálisan még nem áll készen. A Sassuolo ellen domináltunk az első 25 percben, de utána összeomlottunk, nem azt a Milant láttam a pályán, amelyiket akartam. Az elmúlt 2 hónapban megmutattuk, hogy egy olyan csapat vagyunk, amely képes az utolsó pillanatig küzdeni. Habár a Sassuolo ellen nem így sikerült. A másik ok, amiért így alakult, az a hiányzó játékosok. Montolivo és Abate is kihagyta azt a mérkőzést, karaktert veszített a csapat. A mérkőzés után elemeztük a történteket. Nem mindenki nyújtott 100%-ot, és amikor egy olyan csapat ellen játszol, amelyik ilyen sokat fut, akkor könnyen veszíthetsz. De nem követhetjük el mégegyszer ezt a hibát. A szezonban néhány mérkőzésen játszottunk már 4-3-3-as felállásban is és nem is ment rosszul. A formáció nagyon fontos, egy bizonyos pontig. A hozzáállás az, ami igazán különbséget jelenthet. Bár ennek ellenére a Juventus mégis nyerni tudott az elmúlt években, mert remek hozzáállással és lélekkel játszottak. Ez az az ok, amiért kimagaslanak a többi csapat fölé itt Olaszországban. Minden játékos keményen dolgozik, és a képességeit a csapat érdekeiben használja. A Sassuolo ellen Balotelli, épp úgy, mint Ménez egyszer azt tették, amit akartam, de a következő 5 alkalommal már nem. Ménez talán azért, mert nem igazi ék. Mario talán azért, mert vesztett a koncentrációjából. De ezt nem engedhetjük meg, hogy ez történjen. Mind segíteni akarunk Marionak. Sokkal határozottabbnak kell lennie, amikor játszik és meg kell tennie a tőle elvárt dolgokat. De ez nem csak rá vonatkozik, hanem az egész csapatra.”

“Én is vétettem hibákat, de a legfontosabb dolog, hogy a döntéseim és a választásaim mindig a csapat érdekeit szolgálta. A héten végzett edzéseket figyelembe véve hozom meg a döntést a kezdőkről. A csapat bizonyos játékosokra épül és ez nagy esélyt ad nekünk a győzelemre. Mindig igazságos voltam. A legfontosabb dolog, hogy jól válasszunk és a lehető legkevesebb hibát vétsük. Azért választottam Alexet és Zapatát a Sassuolo ellen, mert ők gyorsan felérnek a támadásokhoz. Majd ma meglátjuk. Bertolaccinak nincs sok szerencséje, mert amikor a legjobb formában játszik, akkor sérülés éri. Amint csúcsformába lendül mindig sérülés gyengíti. Ő egy fontos játékos, aki remekül helytáll mind a védekezésben, mind a támadásban. A karrierje során játszott a védők előtt is. Azonban van egy Locatellink is, aki nagyon meglepett. Talán még nem áll teljesen készen a Serie A intenzitására, de nagyon intelligens. Ő a Milan egyik jövője, talán néhány mérkőzésen pályára is léphet. Kezdi megszokni a ritmust, és egy nagyon fontos opció a csapat számára. Fizikai szempontból a csapat nem sokat változik egyik hétről a másikra. Az adatokat tekintve a Sassuolo ellen is ugyanannyit futottunk, mint a korábbi mérkőzéseken. Vannak akik nagyon sokat futnak, mint például a két szélső védőnk, és az olyan játékosok, mint Bonanventura és Honda. A rendszeres játék miatt teljesen normális, ha valaki egy kicsit veszít a fittségén. Nem tudom, hogy az erőfeszítéseink alapján többet vagy kevesebbet érdemeltünk-e. Azonban az eredményeink sokkal jobbak, mint az elmúlt években. Maldini remekül elemezte a helyzetet. A Milan képes javulni a korábbi szezonokhoz képest. Igaz van még mit javítani, de változik a csapat és az eredmények is.”

forrás: acmilan.hu