Recent comments

Friss Hírek

Óriási bajban a zebrák a BL-visszavágó előtt

Eddig sem számítottunk sétagaloppra a Juventus részéről a Bayern München elleni BL-visszavágón, már csak azért sem, mert az odavágó első 60 percében pontosan láttuk, mire is képes a bajor alakulat.



Az optimisták tábora perszenem ok nélkül volt optimista, a Juve is megmutatta már nem egyszer az elmúlt években, hogy nagyon magas minőséget képvisel, és hogy képes vesztett helyzetből is nyertesen kijönni – a hazai 2-2 után pedig erre lenne szükség Münchenben.

Azonban minden optimizmusunk ellenére be kell látnunk: a ma reggeli hírek után már tényleg nagyon nehéz bizakodónak lenni. A Juventus háza tájáról ugyanis nagyon rossz hírek érkeztek, Murphy törvénye szerint természetesen a lehető legrosszabbkor, alig egyetlen nappal a visszavágó előtt.

A Gazzetta dello Sport számolt be róla, hogy alapemberei egész sorát lesz kénytelen nélkülözni a Juve Münchenben. 

Azt már az odavágón is láttuk, mennyire hiányzik adott esetben a Juve védelméből Chiellini fanatizmusa és megalkuvást nem tűrő játéka – márpedig a nagy harcos valószínűleg holnap sem lesz ott a pályán. Chiellini az odavágót sérülés miatt hagyta ki, majd az Inter ellen visszatért a pályára, de mindössze 36 perc után le kellett őt cserélni, és bár mindenki bízott a felépülésében, a jelek szerint hiába: a válogatott hátvéd még egyetlen percet sem edzett együtt a csapattal, így 99%, hogy kihagyja a holnapi meccset.

Mindazonáltal Chiellini kiesésére már napok óta számítani lehetett, ellenben Mario Mandzukic játékával mindenki nagyon komolyan számolt – idáig. A horvát center ugyanis a Sassuolo elleni bajnoki végén már fájdalmas arccal tapogatta az ágyékát, és bár az eddigi vizsgálatok alapján csak izomfáradtságról van szó, ez is épp elég lehet ahhoz, hogy kihagyja a meccset volt csapata ellen. 

Mandzukic az odavágó talán legjobb teljesítményét nyújtotta olasz részről, de a pénteki, Sassuolo elleni meccsen is a csapat legjobbjai között volt, így komoly érvágás lenne a kiesése – főleg mert a Bayern ellen értelemszerűen extra motivációval játszott volna -, de bízunk benne, hogy Morata ismét hozza a nagycsapatok ellen megszokott BL-formáját. Már amennyiben Mandzukic tényleg kiesik: a játékáról végül a holnapi vizsgálatok fognak dönteni, ahogy a Gazzetta fogalmaz, “erősen kétséges” a szerepe a meccsen.

A legsúlyosabb érvágás azonban Claudio Marchisio kiesése lehet. A középpályás vádlisérülést szenvedett, és egész biztosan kihagyja a Bayern és a Torino elleni meccseket is – felépülési ideje várhatóan 20-30 nap lesz. Marchisio távollétében Allegri vagy ismét az odavágón csereként beszállva jó teljesítményt nyújtó Hernanesnek, vagy a szintén csereként beállva gólt lövő Sturarónak adhatja meg a lehetőséget a középpályán – halkan jegyezzük meg: más opciója nem is nagyon marad a Juve trénerének.

És ha még mindig nem lenne elég a rosszból: a Gazzetta szerint Paulo Dybala sem érzi jól magát, bár hogy pontosan mi baja van, arról nem ír a rózsaszínű napilap. Viszont ahogy ők fogalmaznak: La Joya-nak “össze kell szorítania a fogait”, és mindenképpen ott kell lennie a pályán.

Allegri várhatóan ma délután hirdeti ki az utazó keretet a holnap esti összecsapásra.

UPDATE: A Juventus időközben hivatalosan is megerősítette, hogy mind Paulo Dybala, mind Claudio Marchisio kénytelenek lesznek kihagyni a holnapi mérkőzést sérülésük miatt.

forrás: azzurri.co.hu