Recent comments

Friss Hírek

A 33. forduló krónikája

A Cagliari és a Crotone újból helyet cserélt egymással a Serie B élén, miközben a két csapat egyre nagyobb előnnyel birtokolja az automatikus feljutást jelentő pozíciókat. 



Húsvét miatt a teljes fordulót szombaton bonyolították le az olasz másodosztályban.

A Cagliari hihetetlen bravúrral fordított és 2-1-re győzött Modenában, így néhány hét után visszavette a vezetést a Serie B tabelláján. A kanárik a második játékrész derekánál létszámhátrányba kerültek a hat perc alatt két sárga lapot begyűjtő Daniele Giorico kiállításával, ennek ellenére a rutinos Luca Belingheri lövésével a 77. minutumban vezetést szereztek. Hernan Crespo csapata már a kezei közt érezhette a három pontot, amikor a hosszabbítás perceiben előbb Diego Farias kiegyenlített egy közeli lövéssel, majd a brazil bejátszásából Marco Sau révén a győzelmet is megszerezte. Sorozatbeli harmadik vereségével a Modena osztályozós pozícióba csúszott vissza, a mostani fiaskó különösen fájó lehet számukra, ráadásul a meccset követően a korábbi klasszis labdarúgót felmentették az edzői munkavégzés alól. A szárdok tehát elintézték az egykori közönségkedvenc labdarúgó sorsát.

A Crotone nem tudta megtartani éllovas pozícióját, miután 0-0-s döntetlent ért az Avellino ellen egy kiélezett találkozón. Dario Marcolin tehát képtelen volt győzelemmel bemutatkozni a farkasok kispadján, pedig Castaldóék talán valamivel közelebb álltak volna hozzá. A zöld-fehérek az egy ponttal maradtak a középmezőnyben, s jelenleg a 12. helyen állnak a Serie B 22 csapatos mezőnyében, miközben a Crotonét egy ponttal megelőzte a Cagliari és visszacsúszott a második pozícióba.

A Cesena a Latina magabiztos, 3-0-s legyőzésével rég nem látott magasságokba, a harmadik helyre jött fel. A bianconeri soraiból Camillo Ciano kétszer, Antonino Ragusa egyszer volt eredményes, a Crotone korábbi támadója a mostani duplájával már kilenc találatánál jár, s még az sem zavarta meg különösebben a csapatot, hogy Francesco Renzetti kiállítása miatt az 52. perctől létszámhátrányba voltak kénytelenek játszani, két gólt már tíz emberrel szereztek. A január 30-a óta nyeretlen Latina három döntetlen után veszített és már csak a 16. helyet foglalja el, egyetlen ponttal többet gyűjtve az osztályozós csapatoknál, cseppet sem lehetnek biztosak a bennmaradásban.

A Serie B magyar oldal egész hetes felvezetésének megkoronázásaként a két “testvércsapat” parádés meccset vívott egymással, melyen a Bari vendégként 4-3 arányban diadalmaskodott a Salernitana ellen. A kakasok az első félidő nagy részében dominálni tudtak, és a szünet előtt egy lecsorgó labdát követően Jacopo Dezi lövésével a vezetést is megszerezték, ám a vendéglátók alig több mint egy perc alatt válaszoltak, Gatto jobb oldali beadásából a kényszerű csere miatt pályára küldött Alfredo Donnarumma fejjel egyenlített. A térfélcsere után egy rendkívül véleményes találattal újra átvette a vezetést a Bari csapata, Rosina lövése ugyanis a lesen tartózkodó Gianluca Sansone lábáról pattant védhetetlenül a hálóba. Nem sokkal később azonban egy teljesen szabályos gólt is szereztek a vendégek, a nagyszerűen kijátszott kontra végén Riccardo Maniero bombázott a léc alá. Nem adta fel azonban a Salernitana, és két perc alatt Massimo Coda és Alfredo Donnarumma egy-egy kiugrásból kiegyenlítette az összecsapást. A 64. percben azonban már megint a Barinál volt az előny, egy szöglelet után követően Jacopo Dezi pofozott be egy újabb lecsorgó labdát, kihasználva hogy Rossi csúnyán bent ragadt a védelemben. Az utolsó tíz percre a hősiesen küzdő hazaiak létszámhátrányba kerültek, Odjer rövid idő alatt két sárga lapos figyelmeztetést kapott. Egymást követő harmadik győzelmével a Bari megerősítette pozícióját és ötödik a tabellán, ellenben az újabb vereségével a Salernitana maradt a kieső zónában.

A koraesti időpontban gól nélküli döntetlennel zárult a Brescia és a Novara közti szomszédok rangadója. A hazaiak mérsékelt teljesítményt nyújtottak, Galabinov vezérletével a Novara végig veszélyesebben játszott, de a győztes gólt képtelenek voltak megszerezni. Adorján Krisztián ismét csak a kispadról izgulhatta végig csapata szereplését. Az egy ponttal mindkét együttes megőrizte play-off pozícióját, a lombardiak a nyolcadik, a piemontiak a negyedik helyet birtokolják.

A Virtus Entella a Como otthonában elért 1-1-es eredmény után is tartja magát a play-off csapatok közt. Francesco Caputo 15. góljával továbbra is a liga legjobb mesterlövészei között szerepel, ellenben a második félidőben Iacoponi öngóljának köszönhetően egyenlített a Serie B sereghajtója. Az Entella február 6-a óta nem kapott ki és biztosan őrzi a hetedik helyét, míg a Como az utolsó helyen már hét ponttal van lemaradva egyáltalán az osztályozótól is.

A Pescara zsinórban az ötödik mérkőzését vesztette el, miután 1-0 arányban alul maradt a Ternana vendégeként. Érthetetlen Massimo Oddo csapatának összeomlása, amely az utolsó kilenc fordulóban csupán három pontot szerzett három döntetlen jóvoltából, így a biztos feljutó helyről kicsúszott a Serie B play-off pozíció közül, már csak a tizedik pozíciót tölti be. A szörnyek győztes találatát Massimiliano Busellato szállította a találkozó végjátékában, egymást követő második sikerükkel elmozdultak a veszélyes zónából és a 13. helyre jöttek fel.

Folytatódott a Trapani kiváló menetelése, ugyanis Serse Cosmi fiai 2-1-re diadalmaskodtak a Spezia otthonában. Pedig a papírforma hazai sikert ígért, és enek megfelelően a liguriaiak már az ötödik percben lépéselőnybe kerültek a brazil légiós Nene védhetetlen fejesével, aki 11. gólját szerezte a szezonban, hét mérkőzésen belül a hatodikat. A szicíliaiak viszont a második félidőben fordítottak: egy kis szöglet után a gólerős hátvéd Gennaro Scognamiglio fejjel volt eredményes; míg Citro lekészítéséből Luca Nizzetto is a hálóba lőtt. A gránátok hét fordulón belüli ötödik győzelmükkel a kilencedik helyre jöttek fel, pontszámban beérve a nyolcadik helyezett Bresciát. A 2016-os naptári esztendőben a Spezia az első vereségét szenvedte el, ők voltak az egyetlen csapat a Serie B-ben, amely még nem kapitulált az új évben, ennek ellenére a hatodik helyen továbbra is biztosan őrzik a play-off tagságot.

Két jó formában lévő csapat egymás elleni találkozása alkalmával a Perugia 1-0-ra nyert a Lanciano vendégeként. A győztes találatot a szünetben beállított brazil Fabinho szerezte a 73. percben, így az umbriaiak jó formája folytatódott tovább, az előző öt meccsből a negyediket nyerték meg, miközben a sok hiányzóval tarkított Virtus öt veretlen találkozót követően kapitulált újra. A Perugia még akár a rájátszást is megcélozhatja, hiszen a 11. pozícióban mindössze három pont a hátránya a nyolcadik mögött, miközben a Lanciano maradt a 14. lépcsőfokon tanyázik.

Majdnem gól nélküli döntetlennel ért véget a Livorno és a Pro Vercelli közti alsóházi csörte, ám végül a 95. percben Ettore Marchi büntetőjével a piemontiak gyűjtötték be a három pontot. A veterán támadó mindössze harmadszor volt eredményes a szezonban, egymást követő második alkalommal lőtt be egy tizenegyest. Nagyon fontos három pontjával a Vercelli a tizenötödik pozícióban megerősítette bennmaradó helyét , ellenben a zsinórban nyolcadik meccsén nyeretlenül megvívó toszkánok kieső pozícióba süllyedtek, úgy látszik az edzőváltás sem segített rajtuk.

A Vicenza tíz győzelem nélkül megvívott meccset követően aratott újra sikert, amikor 2-1-re diadalmaskodott az Ascoli közönsége előtt. Osarimen Ebagua az első 23 perc alatt két gólt szerett, majd rövid idő alatt két sárga lapot kapott és az első félóra végén már mehetett is zuhanyozni. A hazai környezetben szereplő marcheiak a hosszú emberelőny ellenére nem tudtak egyenlíteni, csupán egy szépítő gólra voltak képesek a szerb hátvéd Milan Milanovic jóvoltából. Győzelmével az északi gárda elmozdult a kieső zónából és play-out pozícióba lépett, egyúttal két pontra megközelítette az utolsó négy fordulóban nyerésképtelen Ascolit, amely jelenleg a legutolsó bennmaradó pozíciót foglalja el.

forrás: Serie b magyar oldal