Recent comments

Friss Hírek

Raiola Pogbáról, Lukakuról, Mkhitaryanról és Keanról

A héten a Juventushoz látogatott Mino Raiola, s a torinói klub igazgatóival tartott megbeszélések során bizonyosan szó esett több olyan játékosról, aki pillanatnyilag a zebracsíkos mezben szerepel, s több olyan is, aki célpont lehet az Öreg Hölgy számára. 


Az olasz sajtónak nyilatkozva, Raiola kitért ügyfeleire, akik döntés előtt állnak, vagy akiknek jövője megoldásra vár.

"Az elmúlt néhány évben Paul kellemes meglepetést okozott számomra." - nyilatkozta Pogbáról Raiola a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Egy tehetség volt, mostanra azonban ízig-vérig egy bajnok. A higgadtság az erőssége, amelynek köszönhetően túllépett a kritikákon is a szezon elején. 


Meghatározó szerepe van a francia válogatottnál. Bizonyos véleményeket nem értek. Ami a Juventust illeti, csak annyit mondhatok, hogy megmutatta, képes a tízes mezt viselni, dacára a kezdeti nehézségeknek, amelyek a nyár előre nem látható problémáiból adódtak.

Az átigazolási piac? Semmi sem változott az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. Tökéletes az összhang a klubbal. 

A Juve százmilliós eladással számol? Hozzátenném, hogy azonos állásponton vagyunk, s amennyiben nem adódik egy másik, megfelelő projekt, szívesen marad a Juventusnál. Sőt, még arra is készen állunk, hogy meghosszabbítsuk a szerződését."

Raiola számos képviseltje között több olyan is van, aki érdekes és borsos árú, azonban minőségi igazolás lehet a Juventus számára, s természetesen róluk is esett szó.

"Lukaku? Természetesen a Juventus jó megoldás lehet." - szólt a belga válogatott erőteljes támadójáról Raiola. "Azonban az Everton csatárának esetében érdemes szemmel tartani a PSG-t és a Real Madridot is.

Az ügye függ-e Higuaín jövőjétől? A környezet megváltozott Párizsban. Nem tudom, hogy készek-e 90 millió eurót költeni. Az olaj ára esett, és az emír inkább többet megtart a saját zsebében. Éppen ezért ragaszkodik Ibra megtartásához.

Cavani? Megismétlem, előfordulhat, hogy úgy döntenek, megtartják a Matadort is. Aztán persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Nasszer al-Khelaifi még nem feledte a Coman-ügyet, szóval, mielőtt odaadná Cavanit a Juvénak...

A Borussia Dortmund örmény támadó középpályása, Henrik Mkhitaryan már tavaly is felkeltette a Juventus érdeklődését, azonban a német klub erősen ragaszkodik a játékoshoz, akinek 2017-ben jár le jelenlegi szerződése.

"Mkhitaryan? Tudom, hogy Allegri kedveli, s Micky is szívesen viselné a zebracsíkos mezt, azonban megegyezésre kell jutnia Tüchellel. 

Igaz, hogy a szerződése lejár 2017-ben, azonban a Dortmund edzője nélkülözhetetlennek tekinti. Hasonló a helyzet Gündogannal is, ezért is gondolom, hogy ez az ügy nehéznek ígérkezik. Jó teljesítményt nyújtana-e Torinóban? Nem kell reklámoznom a játékost, csak annyit mondhatok, hogy egy rendkívül intelligens fickó." 

A Juventus Primavera-csapatának legnagyobb csillaga, Moise Kean szintén Raiola felügyelete alatt áll, s az elefántcsontparti származású támadó jövője fontos kérdés mind a klub, mind Raiola számára.

"Hogy probléma adódott volna Moise Kean ügyében? Lényegében csak egy technikai kérdésről van szó. A tapasztalataim szerint Olaszországban a fiatal játékosok nem kapják meg a szükséges bizalmat. 

Ezért javasoltam egy rendhagyó megoldást: a játékos aláírja a szerződést, majd kölcsönben egy külföldi top bajnokságba kerül. Tudom, hogy ez szokatlan megoldás, de várjuk meg, hogyan dönt a klub."

A PSV Eindhoven 28 esztendős mexikói válogatott védőjét, Héctor Morenót is hírbe hozták már a Juventusszal.

"Moreno? Marotta természetesen kiváló döntést hozna, ha leigazolná Héctort. Rengeteget fejlődött az utóbbi időszakban. A PSV egy gazdag klub, legalább 15 millió eurót kérnek majd érte, hogy elengedjék. Érdemes odafigyelni a csapattársára, Boumára is. Ugyan ő nem az én ügyfelem, de elmondhatom, hogy sokat fejlődött."

forrás: juventuz.blog.hu