Recent comments

Friss Hírek

A nationalelf ezúttal a szebbik arcát mutatta, olasz bánat lett a vége

A világbajnok németek kárpótolták szurkolóikat az angolok elleni bukás után, hogy négy góllal küldték haza az olasz labdarúgó-válogatottat.

  
Mivel az angolok ellen legutóbb odahaza kudarcot vallottak a németek, és utoljára az olaszokat 1995-ben győzték le, Berti Vogts kapitánysága alatt (a Köpke – Babbel, Sammer, Helmer – Reuter, Heinrich, Hässler, Freund, Ziege – Kuntz (Bobic, 82.), Kirsten féle csapattal), nem a házigazda számított a nagy esélyesnek.

Annak ellenére sem, hogy az olaszok sincsenek éppen bombaformában, utóbbi öt felkészülési mérkőzésükön nem nyertek, ráadásul már most kiderült, hogy Antonio Conte csak az Európa-bajnokság végéig marad a talján kispadon. 

Az olasz mester ismét a 3–4–3-as hadrenddel kísérletezett, Joachim Löw pedig a formabontó 3–2–1–3–1-es formáció (gyakorlatban inkább 3–5–2) mellett tette le a garast. Nem a számháború, hanem pár figyelmetlenség eredményezett gólokat: előbb Leonardo Bonucci csinált Thomas Müller rossz beadásából gólpasszt Toni Kroosnak (1–0), majd Müller cseles ívelését két védő közül Mario Götze fejelte az ötösről a kapuba (2–0).

A szünet után nem sokkal végleg el is dőlt a mérkőzés: miután Riccardo Montolivo ziccerben eltörte a labdát, Götze és Julian Draxler zseniális előkészítése után Jonas Hector nemes egyszerűséggel tekert a bal alsóba. 3–0! 

Külön bánat az olaszoknak, hogy Bonucci súlyosnak tűnő sérülést szenvedett az akció közben.
A kegyelemdöfést Mesut Özil adta meg a Sebastian Rudy által kiharcolt büntető értékesítésével: 4–0! A hajrában sportszerű módon a német védelem és Marc-André ter Stegen sokat tett az olasz becsületgólért, amelyet a csereember Stephan El Shaarawy jegyzett: sovány vigasz, kellemetlen, 4–1-es vereséget szenvedtek az olaszok.

Akik nem is azt bánhatják igazán, hogy 1995 után újra vereséget szenvedtek a németektől, hanem azt, hogy az akkori vesztesek között olyan futballisták voltak, mint Paolo Maldini, Ciro Ferrara, Demetrio Albertini, Stefano Eranio, Roberto Di Matteo, Gianfranco Zola, Pierluigi Casiraghi, Giuseppe Signori és Alessandro Del Piero – akikhez a maiak zöme nem igazán mérhető.

Németország–Olaszország 4–1 (2–0)
Gólszerző: Kroos (24.), Götze (45.), Hector (59.), Özil (75. – 11-esből), ill. El Shaarawy (83.)

forrás: NSO