Recent comments

Friss Hírek

Még sokan bizonyíthatnak

Ma este megmérkőzik egymással a két futball nagyhatalom egy felkészülési céllal létrejött találkozó keretében.


A két nemzet találkozása elég régmúltú, ezért is számít olyan nagy párharcnak az együttesek életében. Antonio Conte olasz szövetségi kapitány egyértelmű célja az, hogy véglegesítse a franciaországi Európa Bajnokságra utazó keretét, és játékosait megméresse egy nagyon erős válogatott ellen. És hát nem is találhattak volna sokkal erősebb csapatot, mint az ibériaiak.

A két nagyhatalom közel száz éve néz farkas szemet egymással a nemzetközi porondon. Az első mérkőzés Bolognában volt, akkor 2-0 arányban győzött az Azzurri. Legközelebb pedig 1934-ben a VB negyeddöntőjében, amit később meg is nyert az olasz csapat hazai pályán. 1949.ben történelmi sikert arattak a spanyolok a legendás olaszok ellen Torinóban. Az volt a selección első sikere a párharcban. Emlékezetes találkozás volt az 1994-es amerikai világbajnokságon, amikor is Roberto Baggio góljával nyertek 2-1 arányban az azúrkékek. 

És az eredmény mellett Tassotti brutális könyöklése maradt meg az emberek emlékezetében(megtorlatlan maradt a  bíró részéről), a Barcelona jelenlegi edzője, Luis Enrique volt a szenvedő alany. Baggio egyébként 2004-ben egy Spanyolország elleni mérkőzésen búcsúzott a nemzeti csapattól.Világversenyen legutóbb 2012-ben, az olaszok számára rosszul végződő Európa Bajnoki döntőben találkozott a két válogatott, akkor a hispánok 4-0 arányban kiütötték az azzurrit. Legutóbb pedig Madridben találkoztak egymással 2014-ben, akkor Pedro góljával 1-0 arányban nyert a seleccion.
Conte szövetségi kapitánynak az előzetesen megadott keretből több labdarúgóról sérülés miatt éle kellett mondania. És menet közben változtatásokra kényszerült a válogatott edzője.

Kapusok: 1 Gianluigi Buffon (Juventus), 27 Mattia Perin (Genoa), 12 Salvatore Sirigu (Paris Saint Germain);

Védők: 15 Francesco Acerbi (Sassuolo), 3 Luca Antonelli (Milan), 5 Davide Astori (Fiorentina), 19 Leonardo Bonucci (Juventus), 4 Matteo Darmian (Manchester United), 2 Lorenzo De Silvestri (Sampdoria), 13 Andrea Ranocchia (Sampdoria), 25 Daniele Rugani (Juventus);

Középpályások: 24 Alessandro Florenzi (Roma), 23 Emanuele Giaccherini (Bologna), 14 Jorginho (Napoli), 18 Riccardo Montolivo (Milan), 8 Thiago Motta (Paris Saint Germain), 16 Marco Parolo (Lazio), 21 Roberto Soriano (Sampdoria);

Támadók: 29 Federico Bernardeschi (Fiorentina), 28 Giacomo Bonaventura (Milan), 6 Antonio Candreva (Lazio), 17 Eder (Inter), 22 Stephan El Shaarawy (Roma), 11 Lorenzo Insigne (Napoli), 20 Stefano Okaka (Anderlecht), 9 Graziano Pellé (Southampton), 7 Simone Zaza (Juventus).

Antonio Conte szövetségi edző a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a mai spanyolok és a következő németek elleni mérkőzés nagy lehetőség egy pár játékos számára, hogy bebizonyítsa, helye van az EB-re utazó keretben. A csapat gerince adott, de vannak még kérdőjelek a mester számára.

“- Két hónap van a kontinenstornáig, ezért  lassan a célegyenesbe érkezünk. Két nagyon erős ellenfél ellen tudnak a játékosaim bizonyítani. Ez a két meccs is befolyásolja a végső 23-as keret összeállítását. Még sokan bizonyíthatnak, nem dőlt el semmi. Pirlo és De Rossi játékát is folyamatosan figyelem, Bár most nem hívtam őket be, az nem jelenti azt, hogy lemondtam volna róluk! Nem beszélve Giovincóról, aki Pirlóhoz hasonlóan az MLS-ben játszik és kiválóan teljesít. Ő is szem előtt van, neki is ugyanannyi esélye van a keretbe kerülésre, mint másoknak. “

“-Azt hiszem abban a dologban, hogy a franciaországi torna végén távozok, korrektül jártam el. Fantasztikus élmény számomra, hogy vezethetem Olaszország legjobbjait és arra törekszem, hogy minél jobb eredményt érjünk el az Európa Bajnokságon! Büszke vagyok rá, hogy itt lehetek, és mindent megteszünk majd a játékosokkal közösen, hogy sikeresek legyünk. “

forrás: azzurri.co.hu