Recent comments

Friss Hírek

Novellino az új edző

Több olasz portál sajtó értesülése szerint hamarosan bejelentik, de először football-italia.net hozta le a címlapján, Walter Novellino, a Sampdoria korábbi mestere vezeti majd a szicíliai együttest a jövőben. 




Mint ismeretes Giuseppe Iachinit a hét közben menesztette az edzőfalóként elhíresült Maurizio Zamparini klubelnök. Bár a szerződését még nem írta alá az új mester, de napokban az összes részlet tisztázása után erre is sok fog kerülni. Nagy kérdés az, hogy milyen hosszú ideig is tud a tüzes kispadon maradni Novellino, hiszen Zamparini irányítása alatt senki nincs biztonságban.

Főleg a jelenlegi helyzetben, amikor a rózsaszín mezesek  a 17. még pont nem kieső helyet foglalják el a Serie A tabelláján. De egyáltalán nincsenek biztonságban, hiszen a mögöttük csak egy egységgel 26 szerzett ponttal áll az újonc Frosinone… Balogh Norbert klubja utolsó öt mérkőzésén nem tudott győzni, legutóbb az Inter otthonában szenvedtek 3-1 arányú vereséget. A mérkőzés szépítő gólját az Vazquez szerezte, aki Gilardinóval párban tartja a lelket a déliekben. A csapat esze öt gólt lőtt és hét gólpasszt adott eddig a szezonban , Gila pedig hét találatával házi gólkirálya a Palermónak. Azonban a védelem az egész csapathoz hasonlóan nem áll a helyzet magaslatán, hiszem már 50(!) gólt kapott a szezonban az együttes.  Az új edzőnek ezt a csapatrészt is illeni rendbe tennie, ahhoz , hogy jövőre is első osztályú gárda legyen a Palermo. Egyetlen örömteli hír a magyarországi szurkolók számára, hogy Balogh Norbi a 83. percben a pályára léphetett Rispoli helyett. De a rövid idő alatt csak egy elkövetett szabálytalanság és öt átadás került a neve mellé. Érdemben már nem tudott segíteni a csapatának.

És hát a folytatás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a bajnoki címre törő Napoli látogat Szicíliába, nem titkoltan azért, hogy mind a három bajnoki pontot elvigye magával. Rövid idő alatt kell Novellinónak összerántani az együttest, amelytől-valljuk be-bravúr lenne a pontszerzés is hazai pályán(!).
Az új mester előtt már többen is ültek vezető edzőként a kispadon a téli(!) szezontól mostanáig. Schelotto irányításával kezdődött a felkészülés, de aztán hamar távozott a dél-amerikai. Érdekes, hogy egyetlen találkozón sem ülhetett a kispadon, mivel nem voltak meg a megfelelő papírjai az irányításhoz… Utána Giovanni Bosi ,  a gárda primavera-edzője következett, de ő csak egy (!) mérkőzésen ülhetett a padon és távoznia kellett. Következett Iachini pár mérkőzésre, most pedig Novellino lehet a következő mester.

És még ki tudja, hogy hány fej hullik még a porba Palermóban, hiszen van még bőven idő a szezon végéig, lehet még váltani eleget… Vagy megdől a papírforma és éppen az edző buktató presidente, Zamparini távozik? Ezt is belengette a klub jelenlegi tulajdonosa, de várjunk még ezzel, nem kell mindig minden szavát komolyan venni. Az is lehet, hogy egyszer majd ő maga ül le a kispadra, és magát váltja majd le…

Aggódásunk azonban nem alaptalan, komolyan fennáll annak a veszélye, hogy kieshet a Palermo!

forrás: azzurri.co.hu