Recent comments

Friss Hírek

Vasszigorú tréner veheti át Contétól a válogatottat

Olasz lapértesülések szerint Fabio Capello és Roberto Donadoni a legnagyobb esélyesek a világbajnoki selejtezők előtt megüresedő olasz labdarúgó-válogatott kispadjára.

 
Miután Antonio Conte kedden bejelentette, hogy a nyári franciaországi Eb után nem folytatja szövetségi kapitányi munkáját- várhatóan a Chelsea menedzsere lesz -, az itáliai média rögtön leendő utód után nézett.

A La Gazzetta dello Sport az olasz válogatottat 2006 és 2008 között már egyszer irányító Roberto Donadonit megfelelőnek találja a feladatra, bár a korábbi Milan-klasszist szerződés köti a Serie A-ban kilencedik helyen álló Bolognához.

Éppen ezért az első számú favorit a jelenleg munkanélküli Fabio Capello lehet. Igaz, az általa eddig irányított nemzeti csapatok élén kevésbé volt sikeres, mint klubszinten. Sem az angol, sem az orosz válogatottal nem tudott komolyabb eredményt felmutatni.

További két jelölttel hozakodtak még elő alternatívaként. A Torino edzője, Giampiero Ventura mellett természetesen, a Leicester Cityt a Premier League-bajnoki cím kapujába vezető Clauio Ranierit említi az olasz újság.

Az Il Giornale is előállt a maga ötletével, bár kissé meglepő, hogy Marco Materazzit nevét dobták be. A tíz évvel ezelőtt vb-t nyerő egykori Inter-kedvenc Mátrix, eddig mindössze a nem túl magas nívójú indiai Super League-ben, a Chennaiyin FC-t vezetve szerezhetett szakmai tapasztalatokat.

forrás: m4sport.hu