Recent comments

Friss Hírek

Higuaín megállíthatatlan, a Napoli tovább üldözi a Juventust

A Napoli félidőben még hátrányban volt, Gonzalo Higuaín duplájával azonban fordítani tudott, és legyőzte a Genoát.


A BL-ben alaposan kifárasztott Juventus nem hibázott a torinói derbin, 4–1-re nyerte meg a városi presztízscsatát, így a Napoli azzal a teherrel kezdte a Genoa elleni bajnokiját, hogy a listavezető hat pontra eltávolodott tőle. Egy ideig úgy tűnt, akár így is maradhat, mivel Tomás Rincón már a 10. percben kihasznált egy hazai védelmi megingást, labdát szerzett, majd irgalmatlanul nagy bombát küldött a nápolyi kapu közepébe.

A genovaiak rá is ültek szépen az eredményre, ezt egészen addig tehették, amíg nem jött a védelmek réme, Gonzalo Higuaín: az argentin támadó az 51. percben remekül indult be egy jobb oldalról érkező átadásra, és kiegyenlített. Fél órával később pedig döntött is: ezúttal Marek Hamsík alakított ki helyzetet a nápolyi gólzsáknak, aki kapufás lövéssel ugrasztotta talpra a drukkereket.

A Genoában már nem volt erő az egyenlítésre, a Napoli megőrizte a 2–1-es fórt, majd Omar el-Kadduri révén bevitte a végső csapást, és ha véres verejtékkel is, de megszerezte a három pontot. A 30. forduló után a Juventus 70 ponttal vezeti az olasz élvonalbeli bajnokságot, a nápolyiak három pontra leszakadva követik.

De van egy Higuaínjuk, aki továbbra is megállíthatatlan – és már 29 találatnál jár a bajnokságban.


Napoli–Genoa 3–1 (Higuaín 51., 81. el-Kadduri 91., ill. T. Rincón 10.)

forrás: digisport.hu