Recent comments

Friss Hírek

Totti döntött, utolsó városi rangadója következik?

A Derby della Capitale az aktuális helyezésektől függetlenül az olasz és az európai futball egyik legfontosabb eseménye, ráadásul a Roma a 3. (2.?), a Lazio pedig a még Európ-liga indulást jelentő 6. helyért van komoly harcban.


És akad itt még valami: jó eséllyel ez lesz Francesco Totti utolsó római derbije.

Totti és Spalletti viszonya hetek óta téma már a sajtóban, és nem titok, hogy egyik fél sem elégedett a másik álláspontjával. Mivel a Farkasok szekere nagyon beindult Spalletti visszatérése óta, nem tűnik valószínűnek, hogy a közeljövőben megválnának a kopasz mestertől. Totti viszont 39 éves létére nem várhat sokáig a karrierje folytatását illető döntésekkel – és úgy tűnik, nem is várt sokáig.

A Corriere dello Sport mai számában megszellőztette: úgy értesültek, Totti meghozta karrierje egyik legfontosabb döntését, és nyáron elhagyja a Romát. Ugyanakkor nem vonul még vissza: a portál szerint az USA lehet a következő állomás, ami nem is lenne meglepő, hiszen az elmúlt években számtalan kiváló játékos igazolt az MLS-be.

Egy másik, kissé hajmeresztőbb elképzelés szerint egykori edzője, Claudio Ranieri is szívesen látná őt a Leicester City-nél, így Totti kipróbálhatná magát a Premier League-ben, és (valószínűleg utoljára) a Bajnokok Ligájában is játszhatna – ki tudja, talán éppen a Roma ellen?

A Corriere szerint egyébként a döntés nem csak, sőt, nem elsősorban Tottin múlik, a csapatkapitány ugyanis szíve szerint még egy évet maradna az Örök Városban, de a vezetőség nem szeretné meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését.

A szurkolók igazi félelme viszont talán az lehet, hogy ha ez a hosszú történet ilyen módon ér véget, máris sokkal nehezebb lesz elképzelni, hogy Totti hamarosan a vezetőség tagjaként térjen majd vissza Rómába…

A jelek szerint tehát jó esély van rá, hogy Francesco Totti holnap élete utolsó Lazio-Romáján vesz majd részt – már amennyiben Spalletti pályára küldi őt a találkozó során…

forrás: azzurri.co.hu