Recent comments

Friss Hírek

Totti jött, látott…, ikszelt

A 32. forduló záró mérkőzésén a Roma hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Bolognával.


Nem úgy indult a találkozó, hogy lesz keresnivalója a Bolognának. 

A Roma fölényben futballozott, egymás után alakította ki a helyzeteket. Sőt! Stephan El Shaarawy viszonylag hamar be is vette a vendégek kapuját, csak éppen lesről tette ezt.
Aztán az első félidő közepe felé a Bologna is eljutott néha a római kapuig. A 25. percben pedig egy nagyon szép fejessel a vezetést is megszerezte a vendég csapat: Luca Rossettini úszott egy keveset a levegőben, és fejelte a kapuba a labdát Juan Zuniga szabadrúgása után.

A szünetben aztán megtörtént az, amire egész Róma (mínusz a Lazio-drukkerek) várt: Luciano Spalletti vezetőedző egy egész félidőt szánt a klubikon Francessco Tottinak. A húzás pedig bejött: Totti nem egész öt perc elteltével gólpasszt adott. Mohamed Salah higgadtan értékesítette az olasz veterán lesgyanús passzát.

A második félidőben gyakorlatilag felborult a pálya – Salah például a kapufát is eltalálta (ez volt a tizennyolcadik lécen csattanó labda római részről a szezonban – e tekintetben a Roma a „legjobb" a Serie A-ban), de újabb gólt nem tudott szerezni Spalletti együttese.

A játék képe alapján a döntetlen egyértelműen azt jelenti, hogy a Roma vesztett két pontot. Ennek pedig még lehetnek kellemetlen következményei. A második Napoli ugyanis már hat pontra van a harmadik Romától. Azaz a fővárosi csapatnak ugyanúgy kell hátra tekinteni a szintén féltucat pontra lévő Inter irányába, mint amennyire még ácsingózhat a második hely megszerzésére.

AS Roma–Bologna 1–1 (Salah 50., ill. Rossettini 25.) 

forrás: NSO