Recent comments

Friss Hírek

A döntetlen igazságosabb lett volna

Sinisa Mihajlovic, a Milan vezetőedzője is nyilatkozott a Juventus elleni vereség után. 



A szerb szakvezető úgy véli, hogy csapata nem érdemelt vereséget és egy esetleges döntetlen sokkal igazságosabb eredmény lett volna. Mihajlovic elégedett volt a játékosok hozzáállásával és teljesítményével egyaránt.

“Nem érdemeltünk vereséget, legalább egy döntetlen kijárt volna. Mérgesek lehetünk az eredmény miatt, de emelt fővel távoztunk a mérkőzésről. Remek hozzáállással küzdöttünk és 70 percen keresztül partiban voltunk a Juventusszal, ami önbizalom szempontjából egy lökést adhat számunkra. Ugyanígy kell játszanunk a nálunk gyengébb csapatok ellen is. Egyes játékosok az utolsó 15-20 percre nagyon elfáradtak, de előtte rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Buffon lenyűgöző védéseket mutatott be. Egy furcsa gólt kaptunk, de a teljesítményünk miatt boldog vagyok, és remélem a következő mérkőzésekre is fenntartjuk ezt a hozzáállást.”
 
“Sajnálom az elnököt, hogy nem tudtunk győzni, nem tudom mit fog ezután mondani. Az edzőtáborozás hasznos volt, több fennálló problémát is megoldottunk. A mi problémánk fejben volt. Most olyan mérkőzések következnek, amelyeket könnyedén megnyerhetünk ha úgy játszunk, ahogy a Juventus ellen.”


“Sokat beszéltünk és arra jutottunk, hogy pszichológiai probléma van. Nem minden probléma oldható meg edzéssel és elkötelezettséggel. A motiváció és a jó hozzáállás nagyban függ a játékos gondolkodásmódjától. Megtettem mindent, hogy ösztönözzem a játékosaimat erre a szezonra. Balotelli? Ő volt a legveszélyesebb játékosunk, Marchisióra és Bonuccira is nagy nyomást helyezett. Ez az egyetlen módja, ahogy a Juventus ellen lehet játszani. Bacca az a fajta játékos, aki mindig a megfelelő helyzetet keresi. Mindig a pályán volt és sok gólt lőtt. Ha majd javul az összjáték, akkor több labdát fog kapni.”

“Azonban Buffon védéseit se felejtsük el, melyek nagyban hozzájárultak a Juventus eredményéhez. Ennek ellenére a teljesítményünk számomra önbizalmat adott, de az elmúlt időszakban nem mindig sikerült ilyen keményen játszanunk. A bajnokságban nem véletlenül a Juventus az első. Ha úgy játszunk, ahogy ma, akkor megnyerhetjük a kupadöntőt. Ne felejtsük el, hogy az egy egymérkőzéses párharc lesz. A tabellán muszáj legalább a 6. helyen végeznünk, különben teljes kudarc lenne. Boateng? Jól játszott, amikor becseréltem. Ő a másik, aki nem sok játéklehetőséget kapott annak ellenére, hogy keményen edzett. Neki mindig jó a hozzáállása és karaktert ad a csapatnak. Ha tovább folytatja ezt, akkor több játéklehetőséget fog kapni. A 70. percig mi voltuk a jobb csapat. Aztán alkalmaztunk néhány változást és máris ők lettek a jobbak. Különösen nagy figyelmet kell fordítanunk az Olasz Kupa döntőjére. Senki sem engedheti meg magának, hogy félvállról vegye, különösen mi nem. Kíváncsian várom, hogy teljesítünk a Sampdoria elleni mérkőzésen.”

“Jól felkészültünk a mérkőzésre, de nehéz kommentálni, hogy mi történt azokban a kiélezett helyzetekben. Vesztettünk, pedig nem érdemeltük ezt. Nem volt szerencsénk ebben a szezonban. Azonban benne van egy kis elégedettség is, hiszen büszkén játszottunk és emelt fővel távoztuk a Juve elleni mérkőzésről. Buffon hihetetlenül védett. Egy kisebb csapat ellen már hamar győztünk volna. Megmutattuk, hogy bárkivel partiban vagyunk, de még mindig van hova fejlődni, ha nálunk gyengébb csapat ellen játszunk.”

forrás: acmilan.hu