Recent comments

Friss Hírek

Nem hiányzott Higuaín – kiütéses Napoli-siker

A bajnokság 34. fordulójában  a Napoli sima, 6–0-s győzelmet aratott hazai pályán a Bologna ellen. Győzelmével a Napoli az utolsó szalmaszálak egyikét megragadva tapad a Juventusra.




Egyik csapat sem várta jó előjelekkel a összecsapást, hiszen a Napoli kétgólos vereséget szenvedett az előző fordulóban az Interrel szemben, míg a Bologna nyolc meccs óta nyeretlen a bajnokságban.

A hazaiak Marek Hamsík negyedik percben eleresztett lövésével korán éreztették a Bolognával, hogy javításra készülnek, ekkor azonban Antonio Mirante még nagy bravúrral hárítani tudott. A vezetésre sem kellett sokáig várniuk a délieknek, a tizedik percben Dries Mertens passzát a korábbi Bologna-csatár, Manolo Gabbiadini gólra váltotta. (1–0)

Nem sokkal a találat után megint Hamsík próbálkozásánál kellett résen lennie a kapusnak, majd a szögletet követően Raúl Albiol fejesénél nyújtózkodott nagyot. Nem könnyítették meg a Bologna védői Mirante dolgát, a sok hiba közül Kévin Constant követte el a legnagyobbat a 35. percben, amikor a tizenhatoson belül buktatta José Callejónt. A büntetőt – az eltiltott Higuaínt pótló – Gabbiadini értékesítette. (2–0)  

A korábban gólpasszt jegyző Mertens az 58. percben góllal is észrevétette magát: bolondot csinált a vendégek védőiből, lövését pedig bevédte az addig bravúrozó Mirante. (3–0)  

A belga játékosnak nem ez volt az utolsó jó megmozdulása, a 80. percben ugyanis remek összjátékot követően duplázott (4–0), a 88. percben pedig egy remekül eltalált lövéssel mesterhármast szerzett. (5–0)

A kegyelemdöfést egy mintaszerű akció végén David López adta meg, kialakítva ezzel a végeredményt. (6–0) 

A Napoli kiütéses győzelemmel hangolt a hétvégi, Roma elleni derbire, a Bologna pedig folytatta rossz sorozatát.

Napoli–Bologna 6–0 (Gabbiadini 10., 35. – a másodikat 11-esből, Mertens 58., 80., 88., David López 89.)


forrás: NSO