Recent comments

Friss Hírek

A Juve simán legyőzte a Palermót, előnye kilenc pont, a Fiorentina megszakította rossz sorozatát

Sima győzelmet aratott a listavezető Juventus a kieső helyen álló Palermo ellen a bajnokság 33. fordulójában, így kilenc pontra növelte az előnyét a Napoli előtt.


A listavezető Juventus gyorsan megszerezte a vezetést az edzőváltás-sorozata legújabb részét is letudó Palermo ellen, a 10. percben Sami Khedira varázslatosan vett át, majd küldött a kapuba egy precíz Pogba-passzt. A jó hírre rossz jött a hazaiaknak, le kellett cserélni a megsérült Claudio Marchisiót. 

A félidő hátralevő részében a Juventusból Paul Pogba jutott a legközelebb a gólhoz (a lécet döngette meg), a vendégektől pedig Alekszandar Trajkovszki, akinek kísérletét Andrea Barzagli mentette az utolsó pillanatban.

A második félidőben aztán a Juve egyértelműsítette, a bajnokságban január 24. óta nyeretlen Palermo nem tesz csodát Torinóban: Pogba a 71. percben elvette a szicíliaiak kedvét a játéktól, három perccel később Juan Cuadrado is beköszönt egy pazar góllal, a végén Simone Padoin küldte padlóra a rózsaszín-feketéket. 

A Palermo nyomtalanul „elsüllyedt”, és a Serie B felé tart. Balogh Norbert, a Palermo magyar támadója nem kapott lehetőséget a mérkőzésen.

Juventus–Palermo 4–0 (Khedira 10., Pogba 71., Cuadrado 74., Padoin 90.)  


Az Inter Napoli elleni diadala után győzelmi kényszerben játszott a fekete-kékeket üldöző Fiorentina, mely hatmeccses nyeretlenségi sorozatát igyekezett megtörni. 


Gonzalo Rodríguez révén hamar meg is volt a vezetés a Sassuolo ellen, a második félidőben pedig Berardi és Ilicic gólváltása után egy öngóllal alakult ki a 3–1-es végeredmény a firenzeiek javára.

Fiorentina–Sassuolo 3–1 (G. Rodríguez 10., Ilicic 57., Consigli 84. – öngól, ill. Berardi 56.)

  



A Hellas Verona–Frosinone kiesési helyosztón senkinek sem jó döntetlenre állt sokáig a meccs, de a végén a vendégek megadásra késztették a Hellast, amelynek lassan végképp reménytelen lesz a helyzete.

Hellas Verona–Frosinone 1–2 (Bianchetti 64., ill. Russo 15., Ciofani 92.)

Az Udinese pedig ikszelt a Chievóval.


Udinese–Chievo 0–0

forrás: NSO