Recent comments

Friss Hírek

Hiszünk a harmadik helyben

Bár a szezont zsinórban 5 győzelemmel kezdte, és 18 forduló után még a tabella élén állt az Inter, mára kénytelenek voltak a bajnoki cím helyett szerényebb célokat kitűzni maguk elé Milánóban. 


Az Inter ugyanis 6 fordulóval a vége előtt  4. helyen áll, hátrányuk 6 pont a BL-selejtezőt jelentő 3. helyhez képest. A csapat vezetőedzője, Roberto Mancini viszont továbbra is hisz benne, hogy csapata képes ehet összes hátralévő meccsét megnyerni, és így odaérni a dobogóra.

“Az a tény, hogy Higuaín nem játszik, nem módosít semmit a terveinken, Gabbiadini jó játékos, a Napoli pedig jó csapat.”

“Tisztában vagyok vele, hogy a harmadik hely jelenleg elég messze van tőlünk, de amíg van esélyünk további 18 pontot szerezni, nos, addig erre kell hajtanunk. Pozitívan kell gondolkodnunk, és arra a mentalitásra van szükségünk, amit a Juventus ellen mutattunk az Olasz kupában.”

Bár a Napoli megelőzésére a 12 pontos hátrány miatt már nem sok esély van, a mai rangadó mégis különösen fontos lesz, már csak azért is, mert egy esetleges vereséggel könnyen lehet, hogy tényleg búcsút inthet a dobogónak a Nerazzurri.

“Hogy miért nem lőttünk sok gólt, főleg Icardit leszámítva? Mindig azt mondtam, hogy ez a terület számít az Achilles-sarkunknak, holott minden játékos úgy lép pályára, hogy gólt kar szerezni. Ha több gólt lőttünk volna a szezon során, valószínűleg hattal több pontunk lenne.“

Mancinit a jövő évre tervezett videóbíróról is megkérdezték, ő pedig meglepő módon nem támogatja az újítást.

“Nem tartozom az új technológia támogatói közé. Inkább legyen a hiba és a felelősség is a játékvezetőké, és nem egy gépé…”

“Megkérem-e Thohirt, hogy tartsuk meg a legjobbjainkat a következő szezonra? Mi mindketten a legjobbat akarjuk a csapatnak, nincsenek köztünk különbségek. A jövő évi csapat már formálódik, van ugyan még néhány hiányzó elem, de már jó néhány fix pontot is látok.”

“Maradok-e a csapatnál jövőre is? Nem tudok minden héten válaszolni ugyanarra a kérdésre…” – fogalmazott Mancini, aki a korábbi alkalmakkal mindig azt hangoztatta: maradni fog az Internél.

forrás: azzurri.co.hu