Recent comments

Friss Hírek

Kilenc scudettót nyertem

Gigi Buffon úgy érzi, hogy ez a bajnoki cím szépségében hasonlítható az öt évvel ezelőtt szerzetthez, a szezon fordulópontja szerinte pedig a torinói derbi volt.


A Fiorentina elleni 2-1-es győzelem vasárnap este nagyban volt köszönhető a zebrák Supermanjének, aki kivédte úgy Nikola Kalinić büntetőjét, mint Federico Bernardeschi azt követő próbálkozását egy olyan találkozón, amin nem sok ideje volt unatkozni.

„Ez furcsa, mert két éve hasonló történt Genoában, szóval ez két döntő büntetőmentés volt.” - nyilatkozta a csapatkapitány a Mediaset Premium számára.


„Véleményem szerint ez a bajnoki cím olyan szép, mint az öt évvel ezelőtt szerzett scudetto. Ez a győzelem bizonyítja technikai és tartásbeli erőnket.

Mi soha nem akarjuk feladni, és továbbra is el szeretnénk kápráztatni az embereket, legyen szó fiatalokról vagy öregekről, és mindig tiszteljük az ellenfelünket.”

Pontszám révén a Juventus megnyerheti a scudettót matematikailag, amennyiben a hétfői Roma - Napoli találkozón a dél-olasz csapatnak nem sikerül három pontot szereznie.

„Már nyertünk bajnoki címet tévé előtt ülve, akkor Ciro Ferrara társaságában ültem a kanapén Alessandro Del Piero otthonában.

Karrierem során kilenc scudettót szereztem, illetve egy Serie B címet, amelyre örömmel gondolok vissza.”

A vasárnapi siker és a címvédés ellenére a Juventus borzasztóan kezdte a szezont, azonban az utóbbi huszonöt meccsből huszonnégyen diadalmaskodott, a torinóiak ellen csak a Bolognának sikerült pontot szereznie ebben az időszakban.

„A tulajdonképpeni fordulópont a Torino ellen a 95. percben szerzett gól volt. Ez önbizalmat adott, és úgy láttuk, hogy a legelképzelhetetlenebb cél is elérhetőnek tűnt.

Alázatra volt szükség, hogy ne féljünk munkával bemocskolni a kezünk, és egységet kellett kialakítanunk a csapaton belül tapasztaltabbak és fiatalok között. Patrice Evra például létfontosságú szereppel bírt a pályán és a pályán kívül abban, hogy ez a szezon más irányt vegyen.

Ebben az évben nem voltunk elég kíméletleneke a Bajnokok Ligájában például a Sevilla ellen, amikor olyan sok gólszerzési lehetőséget elszalasztottunk. A méreg segít jövőre a jó teljesítmény elérésében, illetve értékes leckeként szolgál.”

forrás: juventuz.blog.hu