Recent comments

Friss Hírek

Firenzei sikerével a bajnoki cím küszöbén a Juve

A Juventus labdarúgócsapata 2–1-re nyert a Fiorentina otthonában a bajnokság 35. fordulójában, ezzel 32. élvonalbeli bajnoki címének küszöbére ért.


A torinóiak rossz hírt kaptak a mérkőzés előtt (Giorgio Chiellinire térdszalagsérülés miatt 2-3 hetes kihagyás vár), az első félidő után viszont a Fiorentina-szurkolók és -játékosok bosszankodhattak.


A hazai csapat ugyanis jóval veszélyesebben játszott, ám a remekül védő Gianluigi Buffon eszén csak egyszer tudott túljárni, akkor viszont meg egy téves játékvezetői döntés szólt közbe, a kapuba találó Federico Bernardeschi ugyanis nem volt lesen Josip Ilicic passzának pillanatában.

Ekkor már a Juventus is túl volt egy lesgólon – Sami Khedira találata tényleg szabálytalan volt –, a vendégeknek azonban sikerült egy megadott gólt is szerezniük, a 39. percben Mario Mandzukic lőtte be kapásból a Paul Pogba által visszafejelt labdát. 0–1

A Fiorentina a második félidőben is ment előre becsülettel, Paulo Sousa Mauro Zaráte és Mati Fernández becserélésével próbálta frissíteni csapatát, amelynek erőfeszítései a 81. percben értek góllá. Leonardo Bonucci eladta a labdát a saját tizenhatosánál, Nikola Kalinic pedig szépen kilőtte a bal alsó sarkot. 1–1

Nem sokáig tartott a firenzei öröm, két perc múlva ugyanis a 70. percben beállt Álvaro Morata egy szöglet után közelről megint megszerezte a vezetést a Juvénak. 1–2


A drámai események ezzel még nem értek véget, mivel a 90. percben az exfiorentinás Juan Cuadrado összehozott egy tizenegyest, az általa lerántott Kalinic büntetőjét azonban Buffon kivédte. A 94. percben Kalinic újabb lehetőséget kapott, de közelről a kapufát találta el.

Maradt az 1–2, ami azt jelenti, hogy ha a Napoli hétfőn nem veri meg a Romát, akkor a Juventus sorozatban ötödször is megnyeri a Serie A-t.


Fiorentina–Juventus 1–2 (Kalinic 81, ill. Mandzukic 39., Morata 83.)
 

forrás: NSO