Recent comments

Friss Hírek

Jovetic-duplával Inter-fordítás

Az Internazionale Stevan Jovetic duplájával fordított, és 3–1-re legyőzte az Udinesét a bajnokság 35. fordulójának szombat esti, nyitó mérkőzésén.





Az Internazionale történetében már előfordult ilyen, olasz bajnokin két csapattal együttesen viszont még sosem. Brazil játékosból hat, franciából három is kifutott a kezdőkkel a pályára – a 22 között azonban egy olasz sem volt. Az Edenílsont váltó Giovanni Pasquale volt az első hazai futballista, aki lehetőséget kapott a meccsen. Az tehát már az első pillanatokban eldőlt, hogy futballtörténelmi meccsről van szó.

A találkozóra rátérve: Emmanuel Agyemang-Badu hosszú indításából Cyril Théréau remek kapásgólt szerzett a 9. percben, ezzel vezetett az udinei csapat, az Inter viszont két tökéletesen kijátszott akcióval fordított.

Az első hazai gólnál elsősorban Mauro Icardié volt az érdem, az argentin remekül fordult le védőjéről a 36. percben, centerezése után Stevan Joveticsnak pedig csak az üres kapuba kellett passzolni két méterről. A 75. percben sem volt nehéz dolga a montenegrói támadónak, Jonathan Biabiany adott be tökéletesen jobbról, a gólszerző pedig mellel (!) vette be a kaput. 2–1

A friuliaknak az összecsapás legvégén nagy lehetőségük nyílt az egyenlítésre, ám Duván Zapata hiába fedezte jól a labdát, négy méterről nem tudta ellőni a labdát Samir Handanovic mellett, az Inter pedig az ellentámadásból gólt szerzett Éder révén, és 3–1-es győzelmével megerősítette negyedik helyét a tabellán.
 
Internazionale–Udinese 3–1 (Jovetic 36., 75., Éder 95., ill. Théréau 9.)

forrás: NSO