Recent comments

Friss Hírek

Yaya Touré, a Nerazzurri Pirloja?

Mióta a Manchester City bejelentette Pep Guardiola érkezését, újra elkezdtek beszélni Yaya Touré távozásáról. 


Az elefántcsontparti sosem jutott igazán közös nevezőre katalán mentorával amíg Spanyolországban volt, és az önző hozzáállás, amit az utóbbi hónapokban mutat a 33 éves játékos az Etihadban, abszolút az ellentéte annak, amit a City jövőbeli főnöke látni akar csapatában.

Ezért felmerül a kérdés: Hova tart most Touré? Az Inter határozottan lehetséges állomásnak tűnik, szinte naponta jelennek meg feltételezések a transzferrel kapcsolatban. Olyan üzlet ez, amit Mancininek, a játékos volt menedzserének, minél előbb nyélbe kell ütnie, nem csak a kezdeti, hanem a későbbi sikerek érdekében is.

A történet nagyon hasonlít arra, amikor a Juventus 2011-ben megszerezte Andrea Pirlot. Miután az előző kiírásban hetedik lett, a csapat, a riválisok árnyékában, igazi karmestert keresett. Touréhoz hasonlóan akkor Pirlo is már-már veteránnak tűnt, ehelyett felvillanyozta az együttest, 4 egymást követő bajnoki címre vezette őket, mialatt pályafutásának talán legszebb futballját játszotta.

Touréban megvan a lehetőség, hogy pontosan ezt tegye az Internél. Mancininek már van egy egységes csapata, amibe a négyszeres Afrika Legjobbja címmel rendelkező Yaya  tökéletesen illeszkedne. Ha van olyan tulajdonság, amit a milánóiak nagyon hiányolnak, akkor az a szikra a középpályáról; a képesség, ami összeköti a különböző szekciókat a pályán, “diktálja” a játékot, nagyszerűen vezeti a rohamokat. Ha jó napja van, Tourénál nem igazán tudják ezt jobban csinálni a mai labdarúgásban.

Ráadásul, ahogy Pirlo Claudio Marchisioból kihozta Európa egyik legjobb “mindenes” középpályását, az egykori Barca-sztár ugyanerre lehetne képes Geoffrey Kondogbiával. A szintén franciául beszélő játékos még mindig nem mutatta meg igazán az Internél, mit tud, de még mindig elég fiatal ahhoz, hogy egy Touréhoz hasonló játékos legyen belőle, aki átveheti a karmesteri pálcát a későbbi években.

A volt Lens-játékos biztosan híve az ötletnek:

“Csapattársak Touréval az Internél? Nagyszerű lenne, egy igazi álom. A hozzá való hasonlítgatások? Tetszik. Ezúttal nekem kell védekeznem, támadnom, gólt szereznem, mint Tourénak. Megvannak a megfelelő tulajdonságaim ehhez. De most edzenem kell és fejlődnöm, mert még csak 23 éves vagyok.”-mondta nemrég Kondogbia egy interjúban.

Bár sokan kételkednek abban, valóban megéri-e a befektetés, a beruházott összeg többszörösen is megtérülhet majd, főleg, ha az Inter tényleg vissza akar kerülni a Juventus igazi kihívói közé.

forrás: azzurri.co.hu