Recent comments

Friss Hírek

Donnarumma brillírozott, a Milan mégis kikapott, Lasagna a Serie B-be küldte a Veronát

A bajnokság 35. fordulójában a sereghajtó Hellas Verona 2–1-re legyőzte az AC Milant, így megőrizte matematikai reményét az élvonalbeli tagság megtartására. 


A Milan Ménez góljával szerezte meg a vezetést – a francia játékos a Honda távoli átlövése utáni kipattanót pofozta a hálóba –, az egyenlítés a 72. percben jött, Giampaolo Pazzini büntetőből vette be a (már megint) nagy védéseket bemutató Gianluigi Donnarumma kapuját. A hajrában is leginkább a Milan fiatal kapusán múlott, hogy maradt az 1–1 – más kérdés, hogy nem Donnarummáé volt az utolsó szó.
A 95. percben ugyanis Luca Siligardi állt az utolsó hazai lehetőséget jelentő szabadrúgás mögé, és 23 méterről irgalmatlanul nagy gólt rúgott, a labda a lécről vágódott a tehetetlen Donnarumma hálójába. 

A 2–1-es eredménnyel az egyszeres bajnok Verona kiesése még nem biztos.

 Hellas Verona–Milan 2–1 (Pazzini 72. – 11-esből, Siligardi 95., ill. Ménez 21.)

 A 35. forduló záró mérkőzésén a 25. és a 90. perc között emberhátrányban játszó Carpi Kevin Lasagna hajrában esett góljával 1–0-ra legyőzte az Empolit, így három ponttal ellépett a kieső zónától. 

A Carpi győzelme azt is jelenti, hogy hiába volt a Verona bravúrgyőzelme az AC Milan ellen, a 25 pontos Hellas már nem tudja beérni a tíz ponttal előtte levő 17. helyezettet, így kiesett a Serie B-be.

Carpi–Empoli 1–0 (K. Lasagna 85.)

forrás: NSO