Recent comments

Friss Hírek

Előre kell néznünk

Cristian Brocchi, a Milan újdonsült edzője megtartotta sajtótájékoztatóját a Sampdoria elleni találkozót megelőzően.


A piros-feketék ma este a Samp otthonában lépnek pályára a 33. forduló zárómeccsén.

“Jól ismerem az ellenfelünket. Az elmúlt napokban keményen edzettünk. Tisztelem a Samp utóbbi meccseken mutatott játékát. Nem azért jöttem ide, hogy eltöröljem, amit Sinisa Mihajlovic tett. Nagyon tisztelem őt, és láttam, hogy több játékost is elszomorította a távozása. A legfontosabb viszont az, hogy mind kíváncsiak, és alig várják, hogy meglássák, mit tudok adni nekik. Varázslók nem léteznek, így ma még csak az 5%-át szeretném viszontlátni annak, amit a héten megpróbáltam átadni nekik. Ez az út megkezdését jelentené. Nem csak a taktikáról, hanem az attitűdökről is beszélek.”
 
“A játékosoknak nem saját magukra, hanem a csapatra kell gondolniuk. Amíg én itt leszek, az első gondolat mindenki számára a Milan java kell, hogy legyen. Azt akarom, hogy a játékosok bebizonyítsák, hogy a Milan meze fontos számukra. Jack Bonaventurában megvannak a képességek, hogy trequartistát játsszon, ahogy Keisuke Hondában is. A lényeg viszont az, hogy a labdarúgás elveire összepontosítsunk, és ne a pozíciókra. Ha egyszer megértetted a mozgásokat, minden sokkal egyszerűbbé válik majd. A Milan nem fog mindig 4-3-1-2-ben játszani, a támadó hármast jobban is széthúzhatjuk. Honda például trequartistát és szélső támadót is játszhat. Ahogy mindenkinek, neki is meg kell nehezítenie az életemet azzal, hogy bizonyítja: megérdemli, hogy játsszon.”

“Kipróbáltunk néhány dolgot az edzéseken, de nekem még mindig jobban meg kell ismernem a játékosokat. A csapat legfontosabb része a középpálya. Valóban szeretek trequartistával játszani, mert nagyobb biztonságot ad a csapatnak labdás és a labda nélküli játék során is.”

“A csatároknak meg kell találniuk a módját, hogy minél többször kapura lőjenek és gólt szerezzenek. Az egyetlen dolog, amit még kérek tőlük, az a játék bizonyos szintű értelmezése, támadásban és védekezésben egyaránt. Nem is gondolhatunk arra, hogy olyan csatárok nélkül játsszunk, akik segítenek a csapatnak, és feláldozzák magukat a csapatért.”

“Nem várhatom el Mario Balotellitől, hogy ugyanazt játékot nyújtsa, mint mondjuk Juraj Kucka, mert mindkettejüknek megvannak a saját jellemzőik. A lényeg, hogy mindenki a csapatért játsszon. Ha egy játékos azt hiszi, hogy egymaga képes eldönteni a meccset, akkor nincs igaza. Balotelit nagyon lelkesnek találtam, és megígérte, hogy mindent belead majd a hátralévő néhány meccsen. A múltban mindig jól felismerte, hogy újabb esélyeket fog kapni. Most viszont rájött, hogy nincs több lehetősége. Remélem hogy az utolsó néhány meccsen meg tudja majd mutatni a kvalitását. Nagyon fontos számomra, hogy azt látom rajta, hogy tényleg fontos neki a Milan meze. Edzőként mindig a mentalitásra összpontosítottam, mert még a legtehetségesebb játékosoknak is erősnek kell lenniük mentálisan.”

“Az emberek mostanában gyakran mondják, hogy a Milannak nincs meg a karaktere, de nekünk előre kell néznünk. A vasárnapi meccs után elkezdhetünk újabb szituációkat gyakorolni az edzéseken. Nincs sok időnk, de elég kell, hogy legyen.“

forrás: acmilan.hu