Recent comments

Friss Hírek

Minden sorozatban a győzelem a cél

A Juventus igazgatója Beppe Marotta szót ejtett Claudio Marchisio súlyos sérüléséről, a Massimiliano Allegri jövőjéről, valamint a Juventus építkezéséről.



"A diagnózis sajnos megerősítette." - szólt a Juventus középpályásának sérüléséről Marotta. "Ez egy szörnyű sérülés, amely egy komoly profival, a Juventus kincsével történt.
A felépülés ideje hosszú lesz, s ez olyasvalami, amivel nem számoltunk. Ez része a játéknak, de bízom benne, hogy olyan hamar visszatér, amint csak lehetséges.
A lába megfeszült és a lábfeje leszorítva maradt a földhöz. A mai labdarúgás más, mint egykor, az ütközések gyakoribbak, így több a sérülés is. A legtöbb játékosunk a válogatott mérkőzéseken is szerepel, s ez az igénybevétel is hozzájárul a sérülésükhöz."
Az összes érintett fél megerősítette már, hogy Massimiliano Allegri hamarosan hosszabbítani fog a zebramezes csapattal, amelyet zsinórban másodszorra is bajnoki címre vezet majd idén.
"A Juventus egy nagy klub, amelynek kötelessége segíteni az edzőt. Így tettünk Contéval is, s most ugyanígy teszünk Allegrivel is, aki elismerést érdemel azért, mert egyensúlyt és a megfelelő ösztönzést hozta az öltözőbe. Nagyszerű munkát végzett, ahogyan átvette Conte örökségét.
Allegri egy győztes, aki pozitív ciklust kezdett nálunk. Logikusnak tűnik, hogy lehetőséget kap a folytatásra. A Juventus stabilitást nyert Olaszországban és Európában is, s ebben neki fontos szerepe van. 
A labdarúgást, mint látványosságot fel kell éleszteni Olaszországban, követve a külföldi példákat. Számos top klub szeretné módosítania  Bajnokok Ligája arculatát. Az elnökünk nagyon körültekintően követi ezeket az egyeztetéseket. 
A Juventusnak az a célja, hogy minden sorozatban győzedelmeskedjen. Nem áll szándékunkban kívülállónak lenni semmilyen műsorban. Figyelnünk kell a pénzügyekre, de nem ez az elsődleges. A győzelem a legfontosabb. A klub kilencven millió veszteséggel kezdett, mostanra néhány millióval pluszban vagyunk, miközben fontos győzelmeket aratunk."
Természetesen szóba került Paul Pogba is, aki idén is a nyári mercato egyik legfőbb szereplője lehet.
"Pogbát kétségkívül fontos tényezőnek tekintjük az elkövetkező évekre. Tavaly már meghoztuk a döntésünket, amikor elkezdtek érkezni az ajánlatok. Pogba jól érzi magát nálunk. Érettebbé vált, s bajnok lett belőle.
Ez az ő környezete, még akkor is, ha a labdarúgásban sohasem mondhatjuk azt, hogy soha. A klub nem tervezi az értékesítését, s ő sem kérte, hogy engedjük távozni." 
A legújabb Totti-eset kapcsán Marottát megkérdezték a torinói klub legendájáról, Alessandro Del Pieróról is. 
"Csak a legszebb szavakkal lehet szólni egy olyan játékosról, mint Del Piero, mindazért, amit a Juventusért és a válogatottért tett. Az utazása lezárult nálunk, azonban mindez a legnagyobb békességgel történt.
A klub teljesen világos volt az utolsó szezonjában, már októberben is. Totti? Az átláthatóság fontos, s a Roma hozzáértő igazgatókkal rendelkezik."
A Juventust újjáélesztő, majd zsinórban három bajnoki címre vezető Antonio Conte, az olasz válogatottat elhagyva, a Chelsea együttesénél vállal munkát.
"A kapcsolatunkat a tisztelet és a fair play jellemzi." - szólt a londoni klubról Marotta. "Conte leigazolása büszkeséggel tölt el bennünket. Ez olyasvalami, amire büszkék lehetünk, mert vállaltuk a kockázatot, mikor évekkel ezelőtt rábíztuk a Juventus irányítását. Bízom benne, hogy képes lesz közösen dolgozni az átigazolási piacon. 
A Juventus stílusát a sportban mutatott lojalitás jellemzi. Ez ellentétes az alibikeresés kultúrájával. Amikor veszítesz, nem szabad kifogásokat keresni. Szembe kell nézni a hibákkal, s a következő győzelemért kell dolgozni. 
Ebben az évben kétségkívül a Napoli volt az a csapat, amely a leginkább ránk ijesztett. A legutóbbi vereségeken túl, kiváló szezont mutattak, különösképpen, ha figyelembe vesszük, hogy új edzőt igazoltak egy kisebb csapattól."

forrás: juventuz.blog.hu