Recent comments

Friss Hírek

Őrült félidő, ollózós gól, Higuaín-piros – ezt elszúrta a Napoli

A Napoli egy őrült első félidőt követően 3–1-re kikapott az Udinese otthonában a bajnokság 31. fordulójában, ezzel hatpontos távolságba került az első helyezett Juventustól az olasz bajnoki tabella élén. 


A torinóiak szombat esti sikerével ismét győzelmi kényszer volt a délieken, akik sérülés miatt nélkülözni kényszerülték első számú kapust, Pepe Reinát – Gabriel helyettesítette. A kiesés elől menekülő hazaiaktól a csatárlegenda, Di Natale volt a legnagyobb hiányzó. 

A mérkőzés első félideje óriási tempóban zajlott, mindkét együttes bátran felvállalta a támadófutballt.
A 14.percben Koulibaly buktatását követően büntetőhöz jutott az Udinese, Bruno Fernandes rossz lövéssel, de szerencsével értékesítette. (1–0) 

Gonzalo Higuaín a 24. percben egy bombaerős lövéssel egyenlített (1–1), ezzel megszerezte 30. gólját a Serie A jelenlegi szezonjában. A gólkirályi címet minden bizonnyal már senki se veszi el az argentintól. 

A vendégdrukkerek nem hittek a szemüknek, de egy perccel később újabb büntetőhöz jutott az Udinese, ezúttal Gulam volt a vétkes. Bruno Fernandes ezt a tizenegyest is pocsékul rúgta, de Gabriel ezt már védeni tudta! 

A játékrész vége előtt jött a slusszpoén. Ezúttal Gabriel, a Napoli kapusa követett el buta hibát, majd kalandozott távolra a kapujától, amelyet meg is büntetett az ellenfél. Bruno Fernandes ismét hős lett, pazar ollózós mozdulattal szerezte meg második gólját. (2–1)

A második félidőben próbált, próbált menni előre a Napoli, de semmi nem jött össze Maurizio Sarri a válogatottbeli szereplések miatt kissé fásultnak tűnő együttesének. Sőt, az Udinese az 57. percben Cyril Thereau révén a harmadik gólját is megszerezte – beállítva a 3–1-es végeredményt. 

A lefújás előtt tíz perccel Gonzalo Higuaín kiállíttatta magát. A csatár törlesztésért kapta meg második sárga lapját, majd kisebb idegrohamot kapott. Három-négy csapattárs kellett ahhoz, hogy lekísérjék a pályáról az őrjöngő támadót. 

Érdekesség, hogy a három szerzett góllal az Udienese 31 forduló alatt eggyel kevesebb gólt (29) ért el, mint a góllövőlistát vezető Higuaín (30). 

Szezonbeli negyedik vereségével távol került a bajnoki címről dédelgetett álmoktól a Napoli, amelynek most már inkább hátrafelé kell nézegetnie és a biztos BL-főtáblát érő második hely megőrzésére kell koncentrálnia. 

Udinese–Napoli 3–1 (Fernandes 14., 45. Theereau 57., ill. Higuaín 24.)  

forrás: NSO