Recent comments

Friss Hírek

Villámgyors gólváltás és döntetlen a rangadón

A bajnokság 27. fordulójának záró mérkőzésén a Fiorentina és a Napoli 1–1-re végzett egymással.


Alaposan bekezdtek az összesen hat spanyollal felálló felek, hiszen a hetedik percben már mindkét háló megrezdült! Előbb Borja beívelését csúsztatta Marcos Alonso a bal alsó sarokba, majd a spanyol védő rontását kihasználva Higuaín egyenlített nyolc(!) másodperccel a középkezdés után (1–1).

Ezt követően kicsit visszavettek kicsit a csapatok, a következő nagy lehetőségre egészen 32. percig kellett várni, akkor azonban egy védelmi hiba után Kalinic ziccerben léphetett ki – más kérdés, hogy nagy erejű lökete után a lécről a mezőnybe pattant a labda.

Az első félidő hajrájában ismét a kapufa segítette ki a vendégeket, Tello elé került lesgyanús helyzetben a labda, az ötös jobb sarkánál húzott egy cselt, majd a hosszú felső irányába tekert, de a léc ismét hárított.

Egy órához közeledve aztán kétszer is megszerezhette volna a vezetést a Napoli, de Tatarusanu előbb Callejón ziccerét, majd a kipattanó után Higuaín ajtó-ablak helyzetét is nagy bravúrral hárította.


A végjátékban ismét mindkét csapat betalálhatott volna, de a Napoli Higuaín révén csak lesgólig jutott, a Fiorentina pedig csak nagy lehetőségig, így maradt az 1–1 – sorozatban a harmadik Napoli-meccs végződött így.

Fiorentina–Napoli 1–1 (Marcos Alonso 6., ill. Higuaín 7.)

forrás: NSO