Recent comments

Friss Hírek

Marchisio bocsánatkérésre kényszerülhet

Claudio Marchisio kemény kritikákkal kénytelen szembenézni, miután a közösségi médiában a szerdai Inter elleni Olasz Kupa elődöntőjének visszavágója kapcsán "vaknak" nevezett egy televíziós kommentátort.


Tegnap este a Juventus könnyedén leadta az első mérkőzésen megszerzett három gólos előnyét, de végül a tizenegyesek után a torinói csapat jutott a döntőbe, ahol az AC Milan gárdájával fog megmérkőzni.

"Zaza sárgát kapott. Azt mondják ő rúgott oda." - kezdte Twitterén a találkozót kisebb sérülés miatt kihagyni kényszerülő Marchisio, majd a RAI munkatársára, Gianni Cerquetire is megjegyzést tett: "A kommentátor vak."

A csatorna sportigazgatója, Carlo Paris csütörtökön reagált a kijelentésekre. "Marchisio nagyon felhúzta magát. Ahogy mi is azt kérjük, hogy tiszteljék az embereket, úgy el is várjuk, hogy tiszteljék a mi szakembereinket."

A RAI Újságírók Szakszervezete szintén elítélte Marchisio mondatait. Szerintük a játékos egyértelműen megsértette a vakok közösségét, valamint a riportert, aki csak a munkáját végezte. A szakszervezet felhívta a Juventust és az olasz szövetséget, hogy tegyenek lépéseket az ügyben.

"Ez egy olyan eset, amit nem hagyhatunk szó nélkül. Marchisio szavai egy egész közösséget sértenek, nevezetesen a vakok közösségét, továbbá egy olyan kollégánk személyét, aki - mint mindig - profin végezte a munkáját.

A leírt szavak annak tükrében még fájóbban hatnak, hogy egy tapasztalt játékosról beszélünk, aki ráadásul a nemzeti válogatott tagjai is.

Bízunk abban, hogy a Juventus és a FIGC is reagálni fog a történtekre, és egyértelművé teszik, hogy ezek a mondatok nem férnek össze a sportág által képviselt értékekkel.

Ami pedig Cerquetit illeti, teljes támogatásunkat élvezi." - szól a kiadott közlemény.

forrás: juventuz.blog.hu